ЦЕДЕМ проведе публічну дискусію про свободу слова в соціальних мережах

ЦЕДЕМ проведе публічну дискусію про свободу слова в соціальних мережах

16:43,
20 Серпня 2023
789

ЦЕДЕМ проведе публічну дискусію про свободу слова в соціальних мережах

16:43,
20 Серпня 2023
789
ЦЕДЕМ проведе публічну дискусію про свободу слова в соціальних мережах
ЦЕДЕМ проведе публічну дискусію про свободу слова в соціальних мережах
21 серпня представники медіа, блогери та експерти поділяться своїми думками щодо тенденцій та ризиків під час публікації контенту в соцмережах.

Центр демократії та верховенства права 21 серпня проведе публічну дискусію «Охолоджувальний ефект: свобода слова та соцмережі» про модерацію та самоцензуру під час публікації контенту в соцмережах. Своїми думками щодо викликів у цій галузі поділяться представники медіа, блогери та аналітики. Про це йдеться в анонсі заходу на сторінці ЦЕДЕМ.

Мета заходу — поглибити розуміння сучасних викликів, з якими стикається медійна сфера, та зробити внесок у створення більш відкритого та безпечного медійного простору.

«Соціальні мережі стали не тільки платформою спілкування, але й важливим інструментом для поширення інформації. Але якщо свобода слова відіграє центральну роль в цьому процесі, чому ми часто стикаємося з "охолоджуючим ефектом” та самоцензурою, до якої вдаються люди, аби уникнути блокування?» — йдеться в анонсі ЦЕДЕМ.

У дискусії візьмуть участь такі спікери:

  • Ігор Розкладай, головний медійний юрист, заступник директорки ЦЕДЕМ;
  • Павло Бурдяк, аналітик напряму «Незалежні медіа» ЦЕДЕМ;
  • Сергій Сирбу, аналітик напряму «Незалежні медіа» ЦЕДЕМ;
  • Марина Сингаївська, заступниця генерального директора агентства «Укрінформ»;
  • Леся Пантелеймонова, голова відділу SMM LIGA.net;
  • Олександра Чернова, директорка департаменту цифрового контенту та соцмереж Суспільного мовлення;
  • Олександр Аронець, блогер.

Під час заходу учасники також дізнаються про результати досліджень Центру щодо впливу модерації контенту в соціальних мережах на медіа та користувачів упродовж 2022–2023 років.

«Центр демократії та верховенства права провів комплексні дослідження, щоб розглянути це явище з усіх боків. Ми дізналися, як протягом 2022–2023 років модерувався контент в соціальних мережах, як це вплинуло на українські медіа, блогерів та користувачів. Ми розкрили основні тенденції, ризики — та визначили, як зменшити вплив самоцензури», — зазначили організатори.

Дискусія відбудеться 21 серпня о 12:00. Долучитися до неї можна офлайн у Києві (місце повідомлять зареєстрованим учасникам) або ж онлайн у Zoom.

Зареєструватися на обговорення можна у формі за посиланням.

Читайте також:

Фото: ЦЕДЕМ / фейсбук

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду