«Жінки в медіа» проводять опитування щодо гендерного балансу в керівництві медіа

«Жінки в медіа» проводять опитування щодо гендерного балансу в керівництві медіа

16:09,
7 Серпня 2023
728

«Жінки в медіа» проводять опитування щодо гендерного балансу в керівництві медіа

16:09,
7 Серпня 2023
728
«Жінки в медіа» проводять опитування щодо гендерного балансу в керівництві медіа
«Жінки в медіа» проводять опитування щодо гендерного балансу в керівництві медіа
Результати опитування будуть публікуватися в узагальненому вигляді та використовуватися для посилення політики рівності в медіагалузі.

Громадська організація «Жінки в медіа» проводить опитування «Гендерний баланс у прийнятті рішень в медіаорганізаціях України». Як повідомили в ГО, опитування працівниць і працівників медіа допоможе проаналізувати рівень представленості жінок на керівних посадах у медійних організаціях країни.

Опитування має 20 закритих запитань. Пройти його можна за посиланням. Відповіді приймають до 20 серпня.  

«Жінки в медіа» проводять дослідження за підтримки Міжнародної фундації виборчих систем (IFES) та Міністерства міжнародних справ Канади.

Згідно з результатами оприлюдненого в листопаді 2022 року дослідження ГО «Жінки в медіа», найчастіше керівні посади в медіа рівномірно розподілені між чоловіками та жінками (40%), а наступна за популярністю відповідь — «керівні посади обіймають переважно жінки» (35%), у меншості випадків — «переважно чоловіки» (18%).

«Детектор медіа» писав, що за дослідженням Інституту масової інформації, рік повномасштабної війни в Україні негативно вплинув на видимість жінок у медіа. Їх стали менше цитувати як експерток та почали зображати більш стереотипно в контексті війни. Схожа тенденція помітна і в загальнонаціональних, і в регіональних ЗМІ.

Раніше громадська організація «Жінки в медіа» виступила із заявою на захист журналістки-розслідувачки із Закарпаття Олени Мудрої, яка 13 березня повідомила Інституту масової інформації про тиск на себе, а також збір з боку невідомих осіб її персональних даних та членів її сім'ї. Олена Мудра 6 березня у виданні «Закарпаття онлайн» опублікувала статтю про кадрові зміни в Державній екологічній інспекції в Закарпатській області. Стаття вийшла під заголовком «ДЕІ Закарпаття очолив колишній УЗЕшник і спадкоємець кримінального будівництва на Буковелі Михайло Банк». Після цього Мудра зазнала тиску та зіткнулася з неправомірним використанням її персональних даних

 

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
АНДРІЙ
16:20 / 15.09.2023
зВІДКИ ЦЯ МАНІАКАЛЬНІСТЬ у бажанні зруйнувати усталене бачення гендерних ролей,особилво коли більшість жінок (а це мінімум 70% за опитуваннями 2021) в Україні є традиційноорієнтованими. Все їм мало,що жінок показують мало,цитують мало,висвітлюють мало-а може якраз стільки ,скільки є? Я весь час бачу,як висвітлюють діяльність жінок волонтерів чи бізнеследі-політиків. І не вважаю,що мало -мене дратує,що чолвоіків мало. Якщо опказують жінку-вона має бути люкс,а як чолвоіка-якись тюхтій. Це створює негативний образ чоловіка і це-мені недовподоби.Жінки так як і чоловіки-не атк чатсо гарно вміют ьспілкуватись
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду