В Україні відкриють представництво Міжнародного кримінального суду

В Україні відкриють представництво Міжнародного кримінального суду

16:41,
23 Березня 2023
824

В Україні відкриють представництво Міжнародного кримінального суду

16:41,
23 Березня 2023
824
В Україні відкриють представництво Міжнародного кримінального суду
В Україні відкриють представництво Міжнародного кримінального суду
Генпрокурор України підписав у Гаазі угоду про це із секретарем МКС.

Генеральний прокурор України Андрій Костін і секретар Міжнародного кримінального суду (МКС) Пітер Льюїс уклали в четвер у Гаазі угоду про відкриття Представництва МКС в Україні. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

«Це лише початок, але вагомий початок. Переконаний, ми не зупинимося, допоки всі винні у міжнародних злочинах, скоєних проти України, не будуть притягнуті до відповідальності. Включно з вищим військово-політичним керівництвом злочинного режиму РФ», — прокоментував подію Андрій Костін.

Генпрокурор заявив, що Міжнародний кримінальний суд та Офіс прокурора МКС Каріма Хана невтомно стоять на варті правосуддя. «Ми сподіваємося на подальшу співпрацю у розслідуванні та переслідуванні злочинів РФ проти України. Твердо вірю, що наші спільні зусилля допоможуть у розбудові більш справедливого світу», - резюмував український генпрокурор.

Нагадаємо, 17 березня Палата досудового провадження ІІ Міжнародного кримінального суду видала ордери на арешт президента Росії Володимира Путіна та Марії Олексіївни Львової-Бєлової, яка є уповноваженою президента РФ у справах дитини. 

Їх підозрюють у скоєнні воєнного злочину незаконної депортації та переміщення дітей з окупованих районів України до Російської Федерації, що відбувалось щонайменше з 24 лютого 2022 року.

Генеральний прокурор України Андрій Костін на своїй фейсбук-сторінці назвав цю подію «історичним рішенням для України та всієї системи міжнародного права» і подякував особисто Прокурору МКС Каріму Хану.

19 березня міністр юстиції Німеччини Марко Бушманн оголосив, що виконає ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна, якщо він з'явиться на німецькій території.

Південно-Африканська Республіка заявила, що усвідомлює свої юридичні зобов'язання щодо ордера на арешт президента Росії Володимира Путіна, якщо той відвідає, як заплановано, країну в серпні під час саміту БРІКС.

19 березня Верховна Рада ухвалила заяву із закликом до країн — учасниць Римського статуту зробити все можливе для виконання рішення Міжнародного кримінального суду про видачу ордера на арешт президента РФ Володимира Путіна та передачі його у розпорядження суду. 

Фото: Офіс Генерального прокурора України

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду