У Миколаєві кіноактивісти провели фестиваль у бомбосховищі

У Миколаєві кіноактивісти провели фестиваль у бомбосховищі

16:44,
6 Серпня 2022
324

У Миколаєві кіноактивісти провели фестиваль у бомбосховищі

16:44,
6 Серпня 2022
324
У Миколаєві кіноактивісти провели фестиваль у бомбосховищі
У Миколаєві кіноактивісти провели фестиваль у бомбосховищі
Доки глядачі дивились кіно, окупанти посилювали обстріли міста.

У Миколаєві пройшов кінофестиваль «Тактична пауза». Його організували кіножурналіст Алекс Малишенко та координатор волонтерів громадської організації «ДОФ» Дмитро Давиденко, повідомляє PR-агенція Move in Movie.

Кінопокази тривали з 27 до 31 липня в одному з укриттів міста.

Організаторам вдалося зібрати 160 глядачів. Серед них були журналісти з Ізраїлю, Польщі, Франції та Японії, а також пресофіцер Миколаївської ОВА Дмитро Плетенчук.

До програми увійшли такі стрічки:

● «Додому», режисер Наріман Алієв

● «Стоп-Земля», режисерка Катерина Горностай

● «Мої думки тихі», режисер Антоніо Лукіч

● «Заповідник Асканія», режисер Андрій Литвиненко

● «Перша сотня», режисери Юрій Грузінов, Юлія Шашкова, Ярослав Пілунський

● «Безславні кріпаки», режисер Роман Перфільєв

● «Зошит війни», режисер Роман Любий.

Документальну стрічку «Заповідник “Асканія» представив режисер Андрій Литвиненко, а фільм «Зошит війни» презентував режисер Роман Любий.

Як відзначив Алекс Малишенко, кінофестиваль зібрав неймовірних людей, які люблять кіно більше, ніж бояться ракет. В укритті, каже він, фільми особливо вплинули на аудиторію.

«Кожний перегляд став своєрідним переосмисленням успішних фестивальних стрічок, що були у нашій програмі. Мінорна інтонація “Додому” раптом перетворилася на надію про повернення Криму, а “Стоп-Земля” стала машиною часу, яка буквально перенесла зал у безпечний підлітковий світ. Як на мене, покази в таких умовах мають ще один важливий ефект – вони заряджають для подальшої боротьби з росіянами», – розповів Алекс Малишенко.

Всі покази під час фестивалю відбувались безкоштовно. Піблтимали такий захід Arthouse Traffic, 86PROKAT, «Вавилон‘13», Kristi Films, 435 Films. Крім того, організаторам допоміг міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич.

Нагадаємо в Києві вперше після осені 2021 року пройшов міжнародний кінофестиваль. Команда «Кіносараю», що раніше запрошував на кіно і спілкудання до хутора Обирок, що на Чернігівщині, цього разу приїхала з фільмами до столиці.  

Фото надані Move in Movie

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду