Андрій Шевченко очолив донорську програму «Рада»

Андрій Шевченко очолив донорську програму «Рада»

09:16,
10 Червня 2015
2667

Андрій Шевченко очолив донорську програму «Рада»

09:16,
10 Червня 2015
2667
Андрій Шевченко очолив донорську програму «Рада»
Андрій Шевченко очолив донорську програму «Рада»

Народний депутат минулих скликань від «Блоку Юлії Тимошенко» та партії «Батьківщина» Андрій Шевченко очолив програму «Рада: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що реалізується в Україні громадськими організаціями та Верховною Радою за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) з листопада 2013 року по листопад 2018 року. Про це він написав у своєму блозі на «Українській правді».

 

«Приступив до виконання обов'язків директора програми "Рада". Це масштабний проект американської допомоги Україні. Цілі - ефективний парламент, парламентський контроль над виконавчою владою, боротьба з корупцією. Якщо простішими словами - парламент має працювати на країну і кожен українець має відчувати себе в цій країні господарем», - написав він.

 

За його словами, на практиці цей проект означає такі речі, як електронний протокол засідань Верховної Ради, який нещодавно був запущений комп'ютерниками Верховної Ради у співпраці з програмою «Рада».

 

У найближчих планах Андрія Шевченка на посаді керівника програми «Рада»:

- Web-трансляції засідань парламентських комітетів;

- електронне робоче місце для депутатів;

- допомога депутатам у написанні законів;

- «Дорогі депутати» та інші медіа-проекти, які розказуватимуть про Раду все, як є;

- стажування талановитої молоді в парламенті.

- пілотні проекти «Відкрите місто» в регіонах;

- навчання політиків і активістів;

- таун-холи (або неформальні розмови громади про найважливіші справи);

- допомога активним громадянам - як впливати на владу місцеву і на владу центральну.

 

«У проекті - сильна і досвідчена команда. За довіру мені дякую Фонду "Східна Європа" та USAID. Про проект більше можна дізнатися тут», - зауважив пан Шевченко.

 

Нагадаємо, що Андрій Шевченко з 2006 по 2014 рік був народним депутатом трьох скликань Верховної Ради. До цього працював віце-президентом Національної телекомпанії України, шеф-редактором і ведучим новин 5-го каналу, ведучим Нового каналу тощо.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду