cs.detector.media
10.06.2015 09:16
Андрій Шевченко очолив донорську програму «Рада»
Андрій Шевченко очолив донорську програму «Рада»

Народний депутат минулих скликань від «Блоку Юлії Тимошенко» та партії «Батьківщина» Андрій Шевченко очолив програму «Рада: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що реалізується в Україні громадськими організаціями та Верховною Радою за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) з листопада 2013 року по листопад 2018 року. Про це він написав у своєму блозі на «Українській правді».

 

«Приступив до виконання обов'язків директора програми "Рада". Це масштабний проект американської допомоги Україні. Цілі - ефективний парламент, парламентський контроль над виконавчою владою, боротьба з корупцією. Якщо простішими словами - парламент має працювати на країну і кожен українець має відчувати себе в цій країні господарем», - написав він.

 

За його словами, на практиці цей проект означає такі речі, як електронний протокол засідань Верховної Ради, який нещодавно був запущений комп'ютерниками Верховної Ради у співпраці з програмою «Рада».

 

У найближчих планах Андрія Шевченка на посаді керівника програми «Рада»:

- Web-трансляції засідань парламентських комітетів;

- електронне робоче місце для депутатів;

- допомога депутатам у написанні законів;

- «Дорогі депутати» та інші медіа-проекти, які розказуватимуть про Раду все, як є;

- стажування талановитої молоді в парламенті.

- пілотні проекти «Відкрите місто» в регіонах;

- навчання політиків і активістів;

- таун-холи (або неформальні розмови громади про найважливіші справи);

- допомога активним громадянам - як впливати на владу місцеву і на владу центральну.

 

«У проекті - сильна і досвідчена команда. За довіру мені дякую Фонду "Східна Європа" та USAID. Про проект більше можна дізнатися тут», - зауважив пан Шевченко.

 

Нагадаємо, що Андрій Шевченко з 2006 по 2014 рік був народним депутатом трьох скликань Верховної Ради. До цього працював віце-президентом Національної телекомпанії України, шеф-редактором і ведучим новин 5-го каналу, ведучим Нового каналу тощо.

 

«Детектор медіа»

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status