Союз Українців Британії занепокоєний

12:54,
13 Вересня 2010
33202

Союз Українців Британії занепокоєний

12:54,
13 Вересня 2010
33202
Союз Українців Британії занепокоєний

Союз Українців у Великій Британії (СУБ) - найбільше і найстаріше громадське об'єднання українців висловлює своє занепокоєння станом свободи преси та прав людини в Україні.

 


У відкритому листі послу України при дворі Святого Якова Володимиру Хандогію, СУБ посилається на доповіді таких міжнародних організацій як «Міжнародна Амністія» та «Репортери без кордонів», які занепокоєні ситуацію, що склалася в Україні після обрання нової влади.

 

При цьому у листі цитуються заяви українського керівництва, що президент України особисто бере під свій нагляд дотримання прав людини і свободи слова. В контексті декларованих Києвом устремлінь до інтеграції у Євросоюз, СУБ запитує посла, яка думка нового керівництва країни щодо доповіді Репортерів без кордонів під назвою: «Свобода преси в Україні - спокуса керувати», і які конкретні кроки президент України зробив для захисту прав людини і свободи преси в Україні.

 

Подібне занепокоєння станом справ в Україні висловив нещодавно Світовий конгрес Українців, який проходив у польському Перемишлі. Офіційний Київ послідовно декларував важливість співпраці з українськими громадами у світі, але на практиці така співпраця відбувалася не рівномірно. Відносини покращилися за часів президента Ющенка, який одружився з Катериною Чумаченко (американкою українського походження з США).

 

Тоді мова йшла про запровадження статусу «закордонного українця» і наповнення його реальним змістом. Наразі, важко говорити про сформовану політику нової влади в Україні до громад українців закордоном. Було б добре, якби офіційний Київ не звів співпрацю з людьми, яких турбує доля історичної Батьківщини до радянських підходів, за якими «діаспору» в кращому випадку ігнорували, а в гіршому паплюжили як середовище «українських буржуазних націоналістів», «колаборантів» та «агентів імперіалізму».

 

Олександр Гриб, блог Бі-бі-сі

 

Постер - доповідь «Репортерів без кордонів»: «Спокуса керувати»

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Олександр Гриб, Бі-бі-сі
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду