Німеччина підтримала правозахисні проекти в Україні

11:10,
18 Липня 2008
6778

Німеччина підтримала правозахисні проекти в Україні

11:10,
18 Липня 2008
6778
Німеччина підтримала правозахисні проекти в Україні
У понеділок, 14 липня в посольстві Федеративної республіки Німеччини в Києві було підписано угоди щодо підтримки проектів українських правозахисних організацій на суму 25 000 євро.
 
Як повідомив посол ФРН в Україні Райнгард Шеферс, конкурс було оголошено в рамках глобальної програми німецького уряду з підтримки захисту прав людини в усьому світі.
 
Загалом в Україні було подано більше 30 заявок. Переможцями стали три організації. «Дівочий клуб ЮНКА» здійснюватиме у Львівський та Чернівецькій областях проект, спрямований на викорінення ворожості до іноземців у лавах української міліції. Черкаський обласний комітет солдатських матерів спільно з Міністерством оборони України розроблятиме механізми нагляду за дотриманням прав людини в українській армії. Для ефективного захисту прав біженців на східному кордоні Європейська рада з питань біженців і вигнанців (ECRE) має намір посилити співпрацю Державної прикордонної служби України з неурядовими організаціями, що займаються питаннями біженців.
 
За словами Райнгарда Шеферса, вибір проектів саме такої спрямованості викликаний тим, що останнім часом в Україні спостерігається посилення ворожого ставлення до іноземців.
 
Загалом на цю програму уряд Німеччини виділив 2,4 мільйона євро.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду