«Інтерньюз-Україна» виступили з заявою стосовно російсько-грузинського конфлікту

13:50,
23 Жовтня 2006
5268

«Інтерньюз-Україна» виступили з заявою стосовно російсько-грузинського конфлікту

13:50,
23 Жовтня 2006
5268
«Інтерньюз-Україна» виступили з заявою стосовно російсько-грузинського конфлікту

Сьогодні Міжнародна громадська організація «Інтерньюз-Україна» розповсюдила відкритий лист з приводу останніх подій у Росії та Грузії.

У листі засуджуються методи роботи «пропагандистської машини» російської держави – нинішня діяльність російських медіа, на думку «Інтерньюз-Україна», «не має нічого спільного з інформуванням громадян», і є «тотальною інформаційною війною проти Грузії». В цій ситуації автори листа закликають російських і грузинських журналістів працювати без маніпуляцій, не зраджувати професійним інтересам, навіть з метою захисту власної країни.

 Аналогічне застереження адресоване і українським журналістам: «Ми переконані, що це і урок для журналістів українських – як намагання догодити владі призводить до втрати професії. Лише відстороненість і чесність можуть бути критеріями громадянської журналістики.»

Крім того, «Інтерньюз-Україна» закликали українських політиків «боротися за свою країну, відкинувши дрібне політиканство», бо «наступною жертвою агресії може бути саме Україна».

Лист адресовано колегам авторів з Інтерньюз Грузії та Інтерньюз Росії, журналістам, політикам та громадським діячам двох країн та України, і підписано головою правління МГО „Інтерньюз-Україна” Костянтином Квуртом.

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду