9 травня — форум громадських організацій EuroSummit

9 травня — форум громадських організацій EuroSummit

11:05,
3 Травня 2024
446

9 травня — форум громадських організацій EuroSummit

11:05,
3 Травня 2024
446
9 травня — форум громадських організацій EuroSummit
9 травня — форум громадських організацій EuroSummit
На форумі зберуться експерти, громадські активісти, представники української влади, зокрема члени Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України та партнери України із Євросоюзу для синхронізації зусиль та напрацювання спільного векторк роботи на шляху набуття Україною членства в ЄС.

У четвер, 9 травня, в День Європи, у Києві вперше відбудеться EuroSummit громадських організацій.

Захід проводить ГО EasyBusiness за підтримки ІСАР Єднання в межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», а також у партнерстві з Представництвом ЄС в Україні. 

Попередня програма EuroSummit громадських організації — за посиланням.

Обов'язкова реєстрація для участі у події за посиланням: bit.ly/3UgHKDR

Локація: Київ

Формат: офлайн; також буде онлайн-трансляція панельних дискусій (10:00-15:15)

Мова панельних дискусій: синхронний переклад (українська/англійська)

Мова воркшопів: українська (формат тільки офлайн)

Дата та час: 9 травня, 10:00 – 19:00

Реєстрація: 9:15 – 10:00

«Україна активно рухається європейським шляхом. Після підписання Угоди про Асоціацію, отримання статусу кандидата на членство в ЄС та ухвалення у грудні 2023 року рішення про початок переговорів щодо вступу України в Євросоюз, розпочинається  найскладніший та найважливіший етап поглиблення євроінтеграції. Успіх переговорного процесу вимагатиме консолідації зусиль усіх гілок влади, державних інституцій, а також активної підтримки неурядових організацій та експертів. Саме для синхронізації зусиль, 9 травня 2024 року,  під час Дня Європи,  у Києві відбудеться EuroSummit громадських організацій», — пишуть організатори.

На EuroSummit обговорять:

  • Які можливості відкриє для розвитку громадських організацій вступ до ЄС?
  • Яка роль представників неурядових організацій у процесі підготовки до вступу у ЄС?
  • Як громадський сектор країн-кандидатів ЄС допомагав урядам своїх держав у процесі переговорів про вступ?

Відповіді на ці питання учасники форуму отримують під час панельних дискусій та воркшопів.

До уваги учасників події: презентації від аналітиків ГО EasyBusiness, участь у панельних дискусіях за участі представників українського Уряду і  Представництва ЄС в Україні та воркшопах. Також під час саміту заплановано нетворкінг для напрацювання пропозицій щодо сценаріїв залучення громадських організацій до переговорного процесу щодо членства України в ЄС. Підсумком роботи тематичних груп стане спільна заява щодо участі українського громадського сектору в євроінтеграційних процесах. 

Довідково: EuroSummit громадських організації організовано EasyBusiness проводиться за підтримки ІСАР Єднання у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку, а також у партнерстві з Представництвом ЄС в Україні.

Ілюстративне фото: Friedemann W.-W.

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду