Держави-учасниці ОБСЄ запустили нову програму підтримки України

Держави-учасниці ОБСЄ запустили нову програму підтримки України

11:47,
2 Листопада 2022
1712

Держави-учасниці ОБСЄ запустили нову програму підтримки України

11:47,
2 Листопада 2022
1712
Держави-учасниці ОБСЄ запустили нову програму підтримки України
Держави-учасниці ОБСЄ запустили нову програму підтримки України
Координатором проєктів в Україні призначено представника Данії Генріка Вілладсена.

У вівторок, 1 листопада, держави-учасниці ОБСЄ запустили нову Програму підтримки для України, яку фінансують донори і втілюють вже без Росії. Про це повідомляє пресслужба ОБСЄ.

«Хоча Російська Федерація змогла домогтися закриття польових місій ОБСЄ в Україні, заперечивши проти поновлення мандату Спеціальної моніторингової місії та координатора проєктів ОБСЄ, наша рішучість підтримувати Україну залишається непохитною», — заявив чинний голова ОБСЄ, глава МЗС Польщі Збіґнєв Рау.

Програма підтримки наразі складається з 23 проєктів, спрямованих на надання допомоги цивільному населенню, що постраждало від війни, та на подальшу підтримку українських інституцій. Проєкти спиратимуться на попередню співпрацю з партнерами ОБСЄ та передбачатимуть роботу в країні у низці сфер — від підтримки зусиль з гуманітарного розмінування та реагування на надзвичайні ситуації до підтримки уряду України в його зусиллях щодо здійснення реформ.

«З Програмою підтримки для України донори ОБСЄ хочуть бути впевнені в тому, що ми продовжуємо допомагати Україні боротися з усім спектром безпекових загроз — від екологічних ризиків, спричинених війною, до забезпечення підтримки жінок, які зазнали гендерного насильства», —відзначила Генеральна Секретарка ОБСЄ Хельґа Марія Шмід

Чинний голова ОБСЄ призначив посла Генріка Вілладсена, який представляє Данію, координатором проєктів в Україні з 1 листопада 2022 року. Посол Вілладсен буде ключовою уповноваженою особою голови ОБСЄ в Програмі підтримки для України та вестиме діалог з усіма відповідними зацікавленими особами в країні.

Нагадаємо, 23 червня 2022 року Росія заблокувала продовження мандата координатора проєктів ОБСЄ в Україні. Вся діяльність Офісу координатора проєктів в Україні припинилась з 1 липня. У березні Росія заблокувала продовження мандата Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, яка існувала з 2014 року.

З моменту свого розгортання в Україні у 1999 році Офіс підтримував країну в її зусиллях щодо реформ, виконуючи важливу роботу в багатьох сферах.

У липні посол США в ОБСЄ Майкл Карпентер повідомив, що присутність організації в Україні буде відновлено.

Фото: Ank Kumar/Flickr

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду