cs.detector.media
22.05.2023 10:40
Київраду закликали переназвати вулицю на честь полеглого активіста та воїна Геннадія Афанасьєва
Київраду закликали переназвати вулицю на честь полеглого активіста та воїна Геннадія Афанасьєва
Нині вулиця носить ім'я Костянтина Заслонова, працівника НКВС, який усе життя працював у Росії та Білорусі.

Петицію опублікували на сайті Київради. Авторка, акторка Ірма Вітовська-Ванца, закликала депутатів Київської міської ради підтримати перейменування вулиці в Дарницькому районі міста.

«Геннадій Афанасьєв все своє життя присвятив боротьбі за український Крим, був політичним в’язнем кремля (провів у полоні 767 днів), добровольцем пішов на фронт і став старшим солдатом 241 бригади Сил ТрО ЗСУ, брав участь у боях з росіянами у Київській, Харківській, Донецькій та Луганській обл. 18 грудня 2022 р. загинув в бою з під с. Білогорівка Луганської обл.», — йдеться в петиції.

Зазначається, що після звільнення з полону в 2016 році Геннадій Афанасьєв жив у Києві, долучився до боротьби за звільнення українських бранців Кремля, написав книгу спогадів про арешт і полон «Піднятися після падіння», а також на громадських засадах обіймав посаду спецпредставника МЗС України з питань звільнення полонених.

Раніше Київрада визначила вулицю Костянтина Заслонова як один з об'єктів міського підпорядкування, назви яких пов'язані з Російською Федерацією та/або її союзниками (сателітами), що підлягають перейменуванню.

«Геннадій Афанасьєв народився у м. Сімферополі, тому увічнення його пам’яті в історичній місцевості Нова Дарниця стане символічним доповненням існуючим кримським назвам вулиць, які знаходяться поруч — вул. Сімферопольська, вул. Севастопольська, вул. Ялтинська», — аргументувала авторка петиції.

Проголосувати можна незалежно від прописки на сайті Київради або в застосунку «Київ Цифровий». Петицію можна знайти в розділі за номером 12127 або запитом «Афанасьєв». За три дні петиція зібрала три тисячі підписів із шести тисяч необхідних для розгляду депутатами.

Нагадаємо, у вересні 2022 року Київрада підтримала перейменування вулиці Волгоградської у Солом'янському районі Києва на честь полеглого на фронті активіста Романа Ратушного. Роман Ратушний загинув на фронті 9 червня у бою з росіянами під Ізюмом

Зображення: petition.kyivcity.gov.ua

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status