cs.detector.media
Ольга Чорна
«ЗМІ для змін»
27.03.2023 15:21
Російська генпрокуратура внесла громадську ініціативу «КримSOS» до реєстру «небажаних» через загрозу нацбезпеці РФ
Російська генпрокуратура внесла громадську ініціативу «КримSOS» до реєстру «небажаних» через загрозу нацбезпеці РФ
Співзасновниця організації Таміла Ташева назвала це «офіційним визнанням» її ефективної діяльності.

Генпрокуратура Росії внесла «КримSOS» до реєстру «небажаних» через те, що громадська ініціатива, за твердженням окупантів, активно бере участь у «інформаційній кампанії, спрямованій на дискредитацію збройних сил РФ» та має за ціль деокупацію й реінтеграцію Кримського півострова. Про це повідомила співзасновниця «КримSOS», постійна представниця президента України в Криму Таміла Ташева та російське пропагандистське інформагентство ТАСС.

В генпрокуратурі РФ заявили, що «КримSOS» становить загрозу конституційному ладу і безпеці Російської Федерації, оскільки прагне «зруйнувати територіальну цілісність російської федерації».

«Вітаю з таким “визнанням” своїх колег та всіх, разом з ким ми заснували “КримSOS”, хто зараз працює у ініціативі й продовжує її діяльність, спрямовану на деокупацію та реінтеграцію нашого Криму, та, можливо, трішки на руйнування Росії», — написала у відповідь на своїй сторінці у фейсбук Таміла Ташева.

Дійсно, підтвердила вона, предметом зусиль «КримSOS» завжди був не просто захист прав людини, а деокупація Криму та робота з наслідками війни. «Що ж, таке “офіційне визнання” ефективності діяльності мотивує працювати далі», — написала Ташева. 

Раніше повідомлялось, що «КримSOS» доєдналася до роботи з актуалізації даних Мінреінтеграції про цивільних заручників.

Крім того, «КримSOS» назвав вивезення кримських політв’язнів до Росії є воєнним злочином.

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status