cs.detector.media
20.02.2023 19:54
БФ «Таблеточки» першим з українських фондів увійшов до Всесвітнього Альянсу дитячої науково-дослідної лікарні Сент-Джуд
БФ «Таблеточки» першим з українських фондів увійшов до Всесвітнього Альянсу дитячої науково-дослідної лікарні Сент-Джуд
Це означає доступ до світової експертизи та найсучасніших знань із лікування раку в українських дітей.

Благодійний фонд «Таблеточки» увійшов до Всесвітнього Альянсу дитячої науково-дослідної лікарні Сент-Джуд (St. Jude Children’s Research Hospital Global Alliance), до якого входять понад 180 членів з 68 країн світу. 

Про це «ЗМІ для змін» повідомили у пресрелізі благодійного  фонду.

«Членство в Альянсі передбачає міжнародну співпрацю та підтримку від світової спільноти заради спільної місії Альянсу – пошуку способів лікування дитячого раку та порятунку дітей, у якій країні б вони не були. Членство в Альянсі означає доступ "Таблеточок" до світової експертизи та найсучасніших знань, що є основою для підвищення рівня виживаності дітей із раком», — ідеться у повідомленні.

Згідно з надісланою інформацією, партнерство передбачає міжнародну співпрацю та підтримку від світової спільноти, що бореться з дитячим раком; нові освітні можливості для українських медиків зі сфери дитячої онкології.

«Для "Таблеточок" це членство — про визнання та можливості. Про визнання нашої роботи та відданості задля якісного лікування дітей від раку в Україні та про можливості глобальної співпраці, обміну технологіями та досвідом, надання та залучення допомоги від найкращих спеціалістів. Без лікарні Сент-Джуд 80% онкохворих дітей у США помирали, з лікарнею — 94% виліковуються. Задача "Таблеточок" і Всесвітнього Альянсу — принести піклування та одужання кожній українській онкохворій дитині. І ми це робимо вже», — зазначив виконавчий директор фонду В’ячеслав Биков

Завдяки співпраці з Альянсом серед іншого «Таблеточки» вже:

Заручившись підтримкою Альянсу, фонд продовжить працювати над створенням умов для якісної медичної, психологічної допомоги та повноцінного життя українських дітей та їхніх родин під час та після лікування в українських лікарнях. 

«Таблеточки» — найбільший в Україні благодійний фонд у сфері дитячої онкології, який працює з 2011 року та надає допомогу дітям і їхнім сім’ям на кожному етапі лікування від раку. «Таблеточки» допомагають онкохворим дітям і їхнім сім'ям, ключовим лікарням, де лікуються онкохворі діти, розвивають медичний персонал, просувають системні зміни у сфері дитячої онкології та охорони здоров'я на національному рівні. Наразі під опікою фонду щомісячно перебувають 500 дітей — це онкохворі діти, які лікуються в Україні, а також ті, хто був змушений виїхати за кордон на лікування. Обсяг допомоги, наданої фондом у 2022 році — понад 180 мільйонів гривень, що на 52% більше, ніж у 2021.

Дитяча науково-дослідна лікарня Сент-Джуд — одна з найбільших дитячих онкологічних лікарень у світі. Вона є некомерційною лікарнею, а отже жодна родина не отримує рахунок за лікування. Сент-Джуд лікує близько 8600 пацієнтів на рік, включаючи пацієнтів з усього світу. У рамках глобальної місії порятунку дітей у всьому світі Сент-Джуд інвестує понад 100 мільйонів доларів США в глобальні ініціативи.

Нагадаємо, що «ЗМІ для змін» писав про інший благодійний фонд «Запорука», що підтримує родини онкохворих дітей і створює умови, аби сім’ї хворих на рак були разом під час лікування. Той текст увійшов до десятки найпопулярніших текстів на нашому сайті за минулий рік.

Також дві найбільші в Україні пацієнтські громадські організації одними з перших почали допомагати людям, які з початку повномасштабної війни в Україні потребують ліків та медичної допомоги.

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status