cs.detector.media
02.02.2023 15:42
Жінка для жінки: правозахисниці запрошують підтримати жінок, які опинилися в скруті
Жінка для жінки: правозахисниці запрошують підтримати жінок, які опинилися в скруті
Канцтовари, ліки, кошти, прилади для побуту — цим можна допомогти жінкам, які опинилися в складних обставинах.

Поряд із входом до магазину «Всі. Свої» на вул. Хрещатик, 27 у Києві розмістили інформаційні стенди із закликом допомогти жінкам, що опинились у кризових життєвих обставинах. Це відбулося в межах акції «Вона потребує допомоги», яку проводять Центр прав людини «Zmina» та організація «Центр "Жіночі перспективи"» спільно з мультибрендовою платформою. 

Про це йдеться у публікації «Zmina»

«Канцтовари та харчі для дітей», «ліки та засоби особистої гігієни», «кошти, щоб продовжити оренду кімнати, бо чоловік покинув ще до народження дитини», «будь-який комп’ютер для синів з інвалідністю, щоб вони могли вчитися дистанційно» — усе це частина побажань жінок, які опинились у скруті. 

Вони розповіли свої історії проєкту «Жінка для жінки», започаткованому Центром «Жіночі перспективи» — організацією зі Львова, яка захищає права жінок з 1998 року. 

У цьому проєкті, однак, допомагають жінкам з усієї України.    

«Ми самі можемо створити для когось диво. Наприклад, допомогти жінкам, які опинились у скруті. Саме для цього існує проєкт наших колежанок "Жінка для жінки". Ми хочемо, щоб про нього дізналися якомога більше людей, тому вирішили провести спільну акцію в столиці», — сказала Ірина Виртосу, керівниця проєктів у Центрі прав людини «Zmina».  

Співзасновниця «Жіночих перспектив» Марта Чумало розповіла, що за понад рік існування проєкту вдалося зібрати 400 тисяч гривень та допомогти 70 жінкам. 

«Проєкт показав нам, що навіть у важкі часи пандемії люди залишаються чутливими до чужої біди та болю. Ми щодня бачимо, як солідарність і співчуття зменшують страждання. І найбільше дивує те, що люди допомагають зовсім незнайомим жінкам, які можуть перебувати за кілька сотень кілометрів. Це дуже зігріває і посилює відчуття безпеки», — сказала Чумало. 

Завдяки допомозі небайдужих вдалося, наприклад, оплатити курси самооборони для дівчини, яка через зґвалтування перестала почуватись у безпеці, придбати холодильник для літньої жінки, допомогти орендувати житло жінкам, які потерпали від домашнього насильства тощо.  

Ініціативу громадських організацій щодо проведення акції підтримала мультибрендова платформа «Всі. Свої». 

Якщо ви хочете допомогти жінкам у межах проєкту «Жінка для жінки», сконтактуйте з його координаторкою за телефоном +38-067-67-407-70 або електронною поштою. Для того, щоб попросити про допомогу, варто заповнити анкету на сайті. Кожну історію перевіряють перед публікацією. Так благодійниці та благодійники можуть бути впевнені, що їхній добрий намір дійсно підтримає людину в скруті.  

Акцію «Вона потребує допомоги» реалізував Центр прав людини «Zmina» за підтримки посольства Федеративної Республіки Німеччина спільно зі «Всі. Свої» та громадською організацією «Центр "Жіночі перспективи"».

Раніше «ЗМІ для змін» писав про те, що Марта Чумало з України, Наргес Мохаммаді з Ірану та Ерен Кескін з Туреччини нагороджені за «зусилля у боротьбі за забезпечення свободи жінок у час, коли права людини перебувають під загрозою війни, насильства та гноблення». Також 57 українок, які переїхали через війну, навчаються нових професій у благодійному проєкті, а жінок-підприємиць запрошують на тренінгову програму.

Фото: «Zmina»  

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status