cs.detector.media
16.01.2023 18:58
Українські екоактивісти випустили збірку успішних прикладів боротьби за довкілля
Українські екоактивісти випустили збірку успішних прикладів боротьби за довкілля
На 58 сторінках збірки розповідають про переможні приклади боротьби за довкілля в Україні та світі.

Громадська організація «Екологія — Право — Людина» розмістила у вільному доступі збірку «Переможні стратегії для громад та довкілля України і всього світу». У посібнику зібрано успішні справи у сфері екології, втілені активістами та громадськими організаціями в Україні та світі.

«Збірник включає історії успіху – переможні стратегії для громад та довкілля України і світу. До видання увійшли екологічні справи, ініційовані активістами та неурядовими організаціями в Австралії, Аргентині, Белізі, Індії, Канаді, Мексиці, Південній Африці, Уганді, Філіппінах, Чехії, Ямайці та в Україні. Весь спектр екологічних баталій — від боротьби маленької територіальної громади проти сміттєзвалища до протистояння екологічної організації уряду та двом найбільшим всесвітнім нафтогазовидобувним компаніям — представлений у цьому виданні, покликаному показати читачу роль громадянського суспільства у захисті довкілля», — ідеться у вступі до брошури.

Інформація про ці справи була представлена партнером МБО «Екологія – Право – Людина»  Всесвітнім альянсом екологічного права (The Environmental Law Alliance Worldwide, ELAW)  – всесвітньою мережею юристів та науковців громадського інтересу, які захищають довкілля у своїх країнах. До другого розділу увійшли справи з України.

«Серед усіх країн колишнього Радянського Союзу саме в Україні природоохоронний рух знайшов найбільшого відгуку в суспільстві і набув значного розвитку», — виснують упорядники збірки.

Її видано за підтримки Фонду демократії ООН. Завантажити 58-сторінкову книжку можна за посиланням.

Нагадаємо, раніше експерти організації «Екологія — Право — Людина» дослідили, як Росія знищує водні ресурси на Донеччині та Луганщині, екологиня Катерина Полянська розповіла, як саме війна впливає на довкілля, а низка екологічних організацій збирає докази злочинів росіян для Міжнародного кримінального суду.

ксперти організації «Екологія — Право — Людина» дослідили, як Росія знищує водні ресурси на Донеччині та Луганщині

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status