cs.detector.media
01.09.2022 13:31
Уряд призначив Маргариту Сокоренко Уповноваженою у справах ЄСПЛ
Уряд призначив Маргариту Сокоренко Уповноваженою у справах ЄСПЛ
До цього Сокоренко працювала у Секретаріаті Уповноваженого в справах Європейського суду з прав людини.

Кабмін призначив Уповноваженою у справах Європейського суду з прав людини Маргариту Сокоренко. По це йдеться у фейсбук-дописі на офіційній сторінці Мін'юсту.

До цього Сокоренко була заступницею директора департаменту – начальника Управління представництва держави в міждержавних справах у Секретаріаті Уповноваженого в справах ЄСПЛ.

Як нагадує видання Zminа, попередню Уповноважену у справах ЄСПЛ звільнили майже рік тому.

Як повідомляв «Детектор медіа», з 24 лютого 2022 року Українська Гельсінська спілка з прав людини, Центр прав людини Zmina, громадська організація Ukrainian Legal Advisory Group і команда Truth Hounds збирають докази злочинів і порушень, які росіяни скоїли проти мирного населення в Україні.

У березні громадські організації створили глобальну ініціативу «Трибунал для Путіна».

Завдання ініціативи — документувати події з ознаками злочинів за Римським статутом Міжнародного кримінального суду в усіх регіонах країни, що стали об’єктом нападу. Паралельно ініціатива працює на міжнародному рівні, щоб використати чинні механізми ООН, Ради Європи, ОБСЄ, ЄС та Міжнародного кримінального суду для зупинення злочинів і покарання винних.

У квітні ініціатива «Трибунал для Путіна» розпочала співпрацю із журналістами для документування воєнних злочинів росіян в Україні.

З 24 лютого по 24 серпня ініціатива задокументувала 13063 випадки бомбардування, 2086 епізодів гибелі людей та 1114 випадків пошкодження чи знищення об’єктів гуманітарної сфери.

Фото: Міністерство юстиції України/Facebook

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status