cs.detector.media
27.04.2022 11:57
Стартувала міжнародна конференція «Після війни: переосмислення майбутнього громадянського суспільства»
Стартувала міжнародна конференція «Після війни: переосмислення майбутнього громадянського суспільства»
Перший день присвячений темі медіа та свободи слова в умовах війни.

Міжнародна триденна конференція «Після війни: переосмислення майбутнього громадянського суспільства» відбувається у гібридному форматі: частина спікерів виступає з платформи у Варшаві, частина — мовить онлайн. Конференцію організовують Ініціативний центр сприяння активності та розвитку громадського почину «Єднання» (Україна) та Фундація розвитку системи освіти (Польща) за фінансової підтримки Посольства США в Україні та Чорноморського фонду регіонального співробітництва Німецького фонду Маршалла. Мета заходу — спільно з представниками громадянського суспільства визначити пріоритети сьогодення, знайти точки дотику та напрацювати першочергові кроки для відбудови України та розвитку громадянського суспільства.

Медіадень стартував дискусією «Свобода медіа під час агресії Росії проти України». У ній взяли участь публіцист, письменник і журналіст Віталій Портников, керівниця Національної асоціації медіа Катерина М’яснікова, директорка ГО «Детектор медіа» Галина Петренко, виконавча директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк, керівниця ГО «Донецький інститут інформації» Любов Раковиця, керівник програм психічного здоров'я для журналістів Фундації Суспільність Андрій Сидоренко, заступник директора Центру демократії і верховенства права Ігор Розкладай за модерації засновниці та голови ГО «Детектор медіа» Наталії Лигачової. Спікери й спікерки розкрили питання свободи слова й воєнної цензури, правових аспектів роботи, викликів медіасектору, підтримки ЗМІ в умовах війни та роботи регіональних медіа. 

У рамках Медіадня також відбудеться дискусія «Виживання редакцій та їхні потреби під час війни» і майстерня про військову журналістику від журналіста CNN Джима Клансі.

27 квітня з вітальними словами та тематичними промовами виступлять посол України в Польщі Андрій Дещиця, експосол Польщі в Україні Ян Пєкло, український дослідник політики пам’яті Георгій Касьянов, викладач факультету політичних наук та міжнародних студій Варшавського університету, доктор Анджей Шептицький, директорка ГО «Детектор медіа» Галина Петренко, нардепка Іванна Климпуш-Цинцадзе, український дипломат Олександр Мацука

28 квітня учасники конференції обговорять теми спостереження за дотриманням прав людини в Україні, координації між громадянським суспільством та донорською спільнотою, документування та збір даних про воєнні злочини, безпеки та підтримки громадських активістів, а також відбудови України. 29 квітня відбудеться серія майстерень із безпеки для волонтерів, активістів і правозахисників. Реєстрація та програма конференції – за посиланням.

Співтворці конференції: ІСАР «Єднання», громадська спілка «Коаліція Реанімаційний Пакет Реформ», коаліція з документування воєнних злочинів «Україна. П’ята ранку», міжнародний фонд «Відродження», Український Жіночий Фонд в рамках прєкту «Голос жінок і лідерство – Україна» за підтримки уряду Канади, Український Інститут, Центр демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ), Internews Network, ГО «Ефективні комунікації». Партнерами конференції стали Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», Європейський Союз у межах проєкту «Термінова підтримка ЄС для громадянського суспільства» та Координатор проєктів ОБСЄ в Україні, Фонд «Інститут Варшавський».

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status