cs.detector.media
29.03.2022 14:36
Створена платформа «Податкові виклики для громадських організацій під час війни»
Створена платформа «Податкові виклики для громадських організацій під час війни»
На сайті публікують оновлення податкового законодавства, записи тематичних вебінарів, а також відповідають на запитання щодо фінансів і закупівель в умовах війни.

ІСАР «Єднання» запустив сайт, на якому збирає інформацію про податки та фінанси для організацій громадянського суспільства. У дописі на фейсбук-сторінці організації йдеться, що на ресурсі щотижня публікуватимуть новини про зміни в податковому законодавстві, роз’яснення, як переорієнтувати свою роботу та керувати фінансовими потоками, інструкції щодо бухгалтерського обліку та звіту, інформацію про документообіг, необхідний для прозорості та підзвітності організації.

Портал включатиме три розділи: загальні податкові зміни для неприбуткових організацій у період війни, правила оформлення виплат/допомоги фізичним особам та бенефіціарам, порядок співпраці з фізичними особами (взаємодія з ФОП, трудові відносини). Наразі оформлений перший.

У розділі «Кейси» розміщені відповіді на запитання щодо конкретних аспектів, наприклад обліку гуманітарної допомоги, закупівлі медикаментів чи  фінансових переказів на рахунки неприбуткових організацій. Поставити своє запитання фахівцям із фінансів можна в цій формі.

На сайті також оприлюднений запис і презентація вебінару із відповідного циклу, організованого ІСАР «Єднання». Дату третього вебінару на тему «Порядок співпраці з фізичними особами (взаємодія з ФОП, трудові відносини)» оголосять згодом.

Нагадаємо, «Детектор медіа» писав, які благодійні та громадські організації допомагають армії та цивільним українцям в умовах війни та як допомогти їм.

«ДМ» також писав про спільноту «Креативні сили України», яка воює на інформаційному фронті.

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status