cs.detector.media
01.11.2021 20:07
2 листопада — обговорення проєкту положення про Український молодіжний фонд
2 листопада — обговорення проєкту положення про Український молодіжний фонд

Обговорення ініціює Міністерство молоді та спорту у партнерстві з ІСАР «Єднання» та іншими партнерськими організаціями. До того, упродовж жовтня відбулися регіональні обговорення проєкту положення, оприлюдненого Мінмолодьспорту 22 жовтня. Захід транслюватимуть на Fb-сторінці ІСАР «Єднання», початок о 10:00.

Нагадаємо, створення бюджетної установи «Український молодіжний фонд» (УМФ) передбачене законом «Про основні засади молодіжної політики», ухваленим 27 квітня.

«Детектор медіа» розповідав, що Український молодіжний фонд надаватиме підтримку ініціативам молодих українців — наприклад, для старту бізнесу, громадського чи мистецького проєкту. Зразок — Український культурний фонд, зокрема його процедури надання фінансування, процеси ухвалення рішень і співпраця з міжнародними донорами. 

За словами організаторів, Український молодіжний фонд «у глобальному сенсі — інвестор, експерт, помічник держави в питаннях впровадження інноваційних підходів» у втіленні державної молодіжної політики задля того, щоб молодь могла розвивати свій потенціал в Україні.

Нагадаємо, готуючись до розгляду в другому читанні проєкту закону № 3718, під час національної радіодискусії «Якою має бути молодіжна політика» експерти обговорили виклики, цілі та можливості запропонованих новацій: створення молодіжних рад, мережі молодіжних центрів і спеціального фонду для фінансової підтримки.

За словами заступниці міністра молоді та спорту Марини Попатенко, понад 60% молоді не знають про можливості, запропоновані державою. Міністерство молоді та спорту акцентуватиме свою діяльність на інструментах підтримки молоді та залучення її до активності в суспільно-політичному житті країни: за мету поставили за наступні 5 років збільшити відсоток залученості молоді з 16% до 25%.

9 вересня Міністерство цифрової трансформації презентувало сервіс електронних конкурсів проєктів для громадських організацій на платформі «ВзаємоДія». Мінмолодьспорту розмістило на ній оголошення про два перші конкурси.

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status