У жовтні в регіонах обговорять проєкт положення про Український молодіжний фонд

У жовтні в регіонах обговорять проєкт положення про Український молодіжний фонд

15:51,
28 Вересня 2021
2245

У жовтні в регіонах обговорять проєкт положення про Український молодіжний фонд

15:51,
28 Вересня 2021
2245
У жовтні в регіонах обговорять проєкт положення про Український молодіжний фонд
У жовтні в регіонах обговорять проєкт положення про Український молодіжний фонд
Проєкт положення про УМФ Міністерство молоді та спорту оприлюднить 1 жовтня.

Міністерство молоді та спорту разом із партнерськими організаціями ініціювало регіональні обговорення проєкту відповідного положення, повідомили на сайті ІСАР «Єднання». Нагадаємо, створення бюджетної установи «Український молодіжний фонд» (УМФ) передбачене законом «Про основні засади молодіжної політики», ухваленим 27 квітня.

«Детектор медіа» розповідав, що Український молодіжний фонд надаватиме підтримку ініціативам молодих українців — наприклад, для старту бізнесу, громадського чи мистецького проєкту. Зразок — Український культурний фонд, зокрема його процедури надання фінансування, процеси ухвалення рішень і співпраця з міжнародними донорами. Міністерство молоді та спорту повідомило, що оприлюднить проєкт положення про УМФ 1 жовтня.

Графік обговорень у регіонах:

  • 5 жовтня, 14:00 — 16:00; для представників Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської, Чернівецької, Тернопільської, Волинської областей та м. Київ.
  • 7 жовтня, 11:00 — 13:00; для представників Рівненської, Вінницької, Чернігівської, Хмельницької, Черкаської, Житомирської областей.
  • 21 жовтня, 11:00 — 13:00; для представників Одеської, Миколаївської, Херсонської, Кіровоградської, Запорізької областей, АР Крим, м. Севастополь.
  • 22 жовтня, 11:00 — 13:00; для представників Київської, Полтавської, Сумської, Дніпропетровської, Харківської, Донецької, Луганської областей.

Обговорення відбудуться онлайн на платформі Zoom. Для участі охочі мають заповнити гугл-форму. Зазначається, що в обговореннях візьмуть участь представники обласних і Київської міської держадміністрацій, органів місцевого самоврядування, інститутів громадянського суспільства, а також установ, закладів, які працюють з молоддю, молодіжних центрів, фахівців молодіжної сфери, молодіжних працівників, органів учнівського та студентського самоврядування, молодіжних осередків політичних партій, міжнародних організацій, бізнесу, активної молоді, інших зацікавлених.

Нагадаємо, готуючись до розгляду в другому читанні проєкту закону № 3718, під час національної радіодискусії «Якою має бути молодіжна політика» експерти обговорили виклики, цілі та можливості запропонованих новацій: створення молодіжних рад, мережі молодіжних центрів і спеціального фонду для фінансової підтримки.

За словами заступниці міністра молоді та спорту Марини Попатенко, понад 60% молоді не знають про можливості, запропоновані державою. Міністерство молоді та спорту акцентуватиме свою діяльність на інструментах підтримки молоді та залучення її до активності в суспільно-політичному житті країни: за мету поставили за наступні 5 років збільшити відсоток залученості молоді з 16% до 25%.

9 вересня Міністерство цифрової трансформації презентувало сервіс електронних конкурсів проєктів для громадських організацій на платформі «ВзаємоДія». Мінмолодьспорту розмістило на ній оголошення про два перші конкурси.

Зображення Мінмолодьспорту

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду