cs.detector.media
30.07.2021 16:35
Експертів громадянського суспільства набирають у робочу групу для напрацювання модулю публічних консультацій платформи «ВзаємоДія»
Експертів громадянського суспільства набирають у робочу групу для напрацювання модулю публічних консультацій платформи «ВзаємоДія»
До складу робочої групи при Мінцифри увійдуть представники парламенту, уряду та громадянського суспільства.

Громадська спілка «Коаліція Реанімаційний пакет реформ» запросила експертів громадянського суспільства взяти участь в конкурсному доборі до складу робочої групи, яка має напрацювати концепцію модулю публічних консультацій платформи «ВзаємоДія». Зазначається, що РПР координуватиме робочу групу, створену при Міністерстві цифрової трансформації, яке розробляє сервіси платформи. До складу робочої групи увійдуть представники парламенту, уряду та громадянського суспільства. 

Зацікавлені долучитися до робочої групи експерти мають подати резюме, а також короткий мотиваційний лист (до 1 сторінки) з описом кваліфікації та досвіду у сферах залучення громадян до вироблення політики (зокрема через механізм публічних консультацій чи інструментів електронної демократії. Участь у робочій групі не оплачується, зауважується в повідомленні.

Кандидатів просять до 9 серпня включно надіслати зазначені вище документи на електронну адресу platforma.reform@rpr.org.ua з темою листа «Експерт_Взаємодія». Переможців визначать на засіданні комісії 10 серпня.

Нагадаємо, портал «ВзаємоДія» — частина ініціативи партнерства «Відкритий уряд», яку реалізують Секретаріат Кабінету Міністрів, Мінцифри у партнерстві з міжнародними донорами — Швейцарською Конфедерацією та проєктом EGAP (через фонд «Східна Європа»).

Платформу презентували 12 січня й анонсували запуск перших функцій на весну 2021 року. До 2023 року збираються впровадити весь запланований функціонал: електронні звернення і запити, консультації, петиції, конкурси для громадських організацій, експертизи, громадський бюджет, а також доступ до урядової інформації.

Перший сервіс платформи «Взаємодія» — електронні петиції (місцеві) — презентували 17 травня на Diia Summit 2.0 у межах форуму «Україна 30. Цифровізація». Пілотний проєкт стартував у 10 містах — Полтава, Івано-Франківськ, Луцьк, Суми, Ужгород, Хмельницький, Дніпро, Тернопіль, Черкаси та Херсон.

«ВзаємоДія» має зробити більш простою та зручною комунікацію між органами влади і організаціями громадянського суспільства. Вона стане одним з інструментом реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства на 2021 – 2026 роки, ухвалену 16 червня.

Технічні можливості платформи для громадянського суспільства «ВзаємоДія» анонсували на початку серпня 2020 року. Запустити її планували до кінця 2020 року; у кінці вересня в громадянському суспільстві зауважили, що прототип платформи вже готовий.

Фото: thedigital.gov.ua

 

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status