cs.detector.media
16.10.2020 12:50
Українці розчаровані в реформах, але готові підтримувати одне одного та свої громади — дослідження
Українці розчаровані в реформах, але готові підтримувати одне одного та свої громади — дослідження
Громадяни менш за все обізнані щодо форм активізму, що вимагають певного досвіду та експертних знань, наприклад, участі в офіційному дорадчому органі при місцевих або державних органах влади (41,2%) або коментуванні законопроектів на державному та місцевому рівнях (41,2%).

Про це свідчать результати останньої хвилі загальнонаціонального опитування щодо громадського залучення, проведеного Програмою сприяння громадській активності «Долучайся!».

Опитування провели в липні–серпні 2020 року за допомогою інтерв’ю 2097 жителів України віком від 18 років. Вибірка сформована відповідно до розподілу дорослого населення України за віком, статтю, областю і типом населеного пункту (за винятком Криму та непідконтрольних уряду України регіонів Донецької та Луганської областей). Похибка вибірки становить 2,2% (без врахування дизайн-ефекту).

Серед результатів дослідження:

Нагадаємо, згідно з дослідженням Фонду «Демократичні ініціативи», найбільше українців непокоїть на місцях поширення наркотиків, нетверезі водії, хулігани. У ході дослідження також з'ясували, що українці не довіряють жодному правоохоронному органу країни.

Згідно з іншим дослідженням Фонду «Демократичні ініціативи», 84% громадян підтримали би незалежність України на гіпотетичному референдумі.

Найбільш ефективно впливати на владу можливо за допомогою ЗМІ, вважають опитані представники громадських організацій в іншому дослідженні Фонду «Демократичні ініціативи».

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status