Колесніченко й Олійник допускають можливість лібералізації ухвалених законів, але наполягають на законності їх прийняття

13:40,
17 Січня 2014
5752

Колесніченко й Олійник допускають можливість лібералізації ухвалених законів, але наполягають на законності їх прийняття

13:40,
17 Січня 2014
5752
Колесніченко й Олійник допускають можливість лібералізації ухвалених законів, але наполягають на законності їх прийняття
Депутати не очікували, що їхня прес-конференція пройде без скандалів

У Партії регіонів не вважають можливим переголосування ухвалених на засіданні парламенту 16 січня законів, але не виключають внесення до них змін надалі. Про це заявили автори законопроекту №3879 Володимир Олійник і Вадим Колесніченко на прес-конференції в агентстві «Інтерфакс-Україна» 17 січня.

 

«Якщо ми бачимо, що десь є жорсткі санкції, ми маємо врегулювати шляхом внесення змін. Але ці закони, я вважаю, на сьогодні є актуальними, їх треба підписувати й за ними жити. А практика застосування покаже, не виключено, що цього року, можливо, лібералізацію треба проводити», - заявив народний депутат фракції Партії регіонів Володимир Олійник.

 

Він також зазначив, що ухвалення цього закону - це реакція на ситуацію в країні, і її треба врегулювати. За словами депутата, треба подивитися, як цей закон діятиме.

 

«Я буду одним із тих прибічників, коли ми побачимо на практиці, що треба окремі статті більше лібералізувати», - заявив пан Олійник.

 

У свою чергу народний депутат фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко заявив, що «жоден закон не є недоторканним». «Після його ухвалення, після того, як ми отримаємо правові підстави, коли отримаємо результати закону, безумовно, має коригуватися, але переголосовувати немає жодних підстав», - зазначив він.

 

Парламентарій наголосив, що документи, зокрема законопроект №3879 («закон Колесніченка-Олійника»), на засіданні Верховної Ради 16 січня було ухвалено відповідно до ситуації, що склалася під час голосування в парламенті. «Коли були кричущі порушення законодавства, коли були спроби захопити будівлі й не дати працювати державній установі, ми працювали відповідно до регламенту», - додав пан Колесніченко.

 

Прес-конференції проходила в «Інтерфакс-Україна» 17 січня з 11:00 до 12:00. На ній були присутні 30 журналістів і 10 камер, повідомив «Детектор медіа» гендиректор агенції Олександр Мартиненко. З його слів, ніяких ексцесів, скандалів чи провокацій під час заходу не було, і Вадим Колесніченко навіть не очікував, що все пройде так тихо. «Він був приємно здивований - можна так сказати», - додав пан Мартиненко.

 

Нагадаємо, 16 січня Верховна Рада ухвалила закон Колесніченка-Олійника, що встановлює кримінальну відповідальність за наклеп, забороняє поширення екстремістських матеріалів, посилює регулювання діяльності громадських організацій, дозволяє закривати сайти без рішення суду - на підставі рішення Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, зобов'язує реєструвати інтернет-ЗМІ, забороняє «незаконне» збирання, зберігання, використання, знищення, поширення конфіденційної інформації про правоохоронців, суддів та їх близьких родичів чи членів сім'ї, дозволяє президенту та Верховній раді достроково припиняти повноваження членів Національної ради з питань телебачення та радомовлення, а також містить низку інших норм, що обмежують права і свободи громадян.

 

За словами юриста Інституту медіа права Ігоря Розкладая, закон був прийнятий Верховною Радою без дотримання процедури, публічного обговорення, без електронної фіксації та фактичного підрахунку голосів.

 

Низка громадських і медійних організацій уже виступили з різкою критикою закону, закликаючи президента Віктора Януковича ветувати цей документ. Якщо Президент України його підпише, це означатиме, що Україна стає державою, де офіційно заборонена свобода слова, - заявив голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду