При Міністерстві інформаційної політики буде створено Громадську раду

При Міністерстві інформаційної політики буде створено Громадську раду

16:11,
3 Квітня 2015
3530

При Міністерстві інформаційної політики буде створено Громадську раду

16:11,
3 Квітня 2015
3530
При Міністерстві інформаційної політики буде створено Громадську раду
При Міністерстві інформаційної політики буде створено Громадську раду

Міністр інформаційної політики України (МІП) Юрій Стець ініціював створення при МІП Громадської ради. Про це повідомляється на сайті відомства.

 

Прес-служба повідомляє, що створення громадської ради відбудеться у відповідь на ініціативу громадських активістів. «Цей постійно діючий колегіальний, консультативно-дорадчий орган, буде утворений для здійснення громадського контролю за діяльністю органу виконавчої влади, налагодження ефективної взаємодії МІП з громадськістю та врахування громадської думки під час формування та реалізації державної політики», - йдеться в повідомленні на сайті.

 

Згідно документів на сайті Мінінформполітики, до складу Ініціативної групи з підготовки установчих зборів Громадської ради ввійшло 10 осіб: міністр Юрій Стець, його заступники Тетяна Попова, Артем Біденко та радник Сергій Костинський, народні депутати Богдан Онуфрик та Іван Вінник, а також Голова Державного комітету телебачення і радіомовлення України Олег Наливайко, радник Голови Служби безпеки України Маркіян Лубківський, голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко й директор Інституту ДемАльянсу ім.Р.Шумана Віктор Андрусів.

 

На першому засіданні, яке відбулося 1 квітня, головою Ініціативної групи було обрано Юрія Стеця. Відповідальним секретарем став Артем Біденко.

 

На засіданні обговорювалося питання вироблення критеріїв, за якими визначатимуться інститути громадянського суспільства, що візьмуть участь в установчих зборах Громадської ради. Члени Ініціативної групи погодилися, що одним з основних критеріїв відбору має стати здатність представників інститутів здійснювати якісну громадську експертизу діяльності Мінінформполітики.

 

Учасники засідання постановили, що установчі збори Громадської ради відбудуться 4 травня.

 

Склад Громадської ради буде сформовано на установчих зборах шляхом рейтингового голосування за кандидатури, які заявили про бажання брати участь у роботі Громадської ради та були внесені інститутами громадянського суспільства. Кількісний склад Громадської ради буде визначено установчими зборами на строк у два роки.

 

До складу Громадської ради буде обрано по одному представнику від громадських, релігійних, благодійних організацій, професійних спілок та їх об'єднань, творчих спілок, асоціацій, організацій роботодавців, недержавних засобів масової інформації та інших непідприємницьких товариств та установ, легалізованих відповідно до законодавства України.

 

Для участі в установчих зборах необхідно подати заяву, підписану уповноваженою особою керівного органу інституту громадянського суспільства. До заяви додаються:

- рішення керівника інституту громадянського суспільства, якщо інше не передбачено його установчими документами, про делегування представника для участі в установчих зборах, посвідчене печаткою (за наявності);

- біографічна довідка делегованого представника інституту громадянського суспільства;

- копії документів, що підтверджують легалізацію інституту громадянського суспільства;

- інформація про результати діяльності інституту громадянського суспільства протягом останніх двох років.

Неповний пакет документів, а також документи, що оформленні невідповідно або містять недостовірну інформацію розглядатися не будуть.

 

Зразки оформлення документів містяться в додатках до першого протоколу на сайті міністерства.

 

Документи приймаються Ініціативною групою до 21 квітня включно.

 

Нагадаємо, 26 березня відбулося перше засідання Експерної ради, утвореної при Міністерстві інформаційної політики України (МІП). Співпівголовами Експертної ради були обрані керівник відомства Юрій Стець і доцент кафедри міжнародних медіакомунікацій та комунікативних технологій Інституту міжнародних відносин доктор політичних наук Сергій Даниленко

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду