Евакуація з Харківщини: до кого звернутися — повний перелік організацій

Евакуація з Харківщини: до кого звернутися — повний перелік організацій

15:12,
11 Липня 2024
350

Евакуація з Харківщини: до кого звернутися — повний перелік організацій

15:12,
11 Липня 2024
350
Евакуація з Харківщини: до кого звернутися — повний перелік організацій
Евакуація з Харківщини: до кого звернутися — повний перелік організацій
Як говорять харків’яни: «Харків — залізобетон», проте місто продовжує щодня потерпати від російських обстрілів і все більше людей приймають рішення тимчасово виїхати з міста та області. Тож евакуація цивільних не зупиняється ні на день.

НГО United for Ukraine зібрали повний перелік контактів для евакуації та допомоги, адже організація щодня працює із сотнями людей, які звертаються на платформу за допомогою і вони точно знають, куди і до кого ефективно звертатися.

Де отримати екстрену допомогу у Харкові?

У разі екстреної допомоги після ракетних атак можна звертатися на гарячу лінію, яка працює з понеділка до пʼятниці, з 8:30 до 17:00 за телефонами (057) 760 72 41 та (057) 725 29

За цими номерами можна отримати допомогу в тимчасовому проживанні або в речах першої потреби для тих, хто залишився без житла або чиє житло частково зруйноване.

Пункти допомоги «Допоможи ближньому»

Ці пункти були створені для надання гуманітарної допомоги громадянам, які опинилися у складних життєвих обставинах. Вони діють у територіальних центрах надання соціальних послуг Харкова і їхньою основною метою є підтримка людей, які найбільше потребують допомоги, зокрема осіб похилого віку, людей з інвалідністю, внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та евакуйованих з прикордонних територій​

В цих пунктах можна отримати одяг, взуття, предмети побуту, гігієнічні засоби, постільну білизну та інші необхідні речі, а також інші послуги, наприклад, послуги перукаря чи консультації з соціальних питань.

Графік роботи пунктів: з понеділка до п’ятниці, з 9:00 до 15:00, з обідньою перервою з 12:00 до 13:00. На мапі нижче можна знайти розташування всіх центрів:



Гуманітарна допомога від ініціативи «ХАБ Вокзал»

ХАБ «Вокзал» — це волонтерське об’єднання, що створене, аби підтримувати громади Харківської області. Вони надають гуманітарну допомогу та забезпечують логістичну підтримку для різних ініціатив і організацій, що діють на Південній залізниці у Харкові. Хаб також допомагає мешканцям громад Харківщини, надаючи необхідні ресурси, такі як харчові продукти, ліки, гігієнічні засоби та одяг.

Для отримання гуманітарної допомоги потрібно подати запит через гугл-форму за посиланням.

Різнобічна допомога від центру «Свій»

Центр "Свій" у Харкові створений для підтримки внутрішньо переміщених осіб (ВПО) і допомоги їм адаптуватися в нових громадах. Вони активно співпрацюють з місцевими та міжнародними організаціями для надання комплексної допомоги переселенцям, забезпечуючи широкий спектр послуг і підтримку​, серед яких:

  • Фінансова допомога: центр забезпечує матеріальну підтримку переселенців, що допомагає їм пристосуватися до нових життєвих умов.

  • Юридичні консультації: спеціалісти центру надають безкоштовні правові поради та допомагають вирішувати юридичні питання.

  • Психосоціальна підтримка: психологи центру пропонують консультації для емоційної та психологічної підтримки ВПО.

  • Допомога з працевлаштуванням: центр допомагає знайти роботу та надає рекомендації з працевлаштування.

Адреса центру: м. Харків, вул. Серпова, 4-б. Графік роботи: понеділок-четвер з 09:00 до 18:00, а послуги можна отримати без попереднього запису.

Для термінової евакуації працює цілодобова та безкоштовна гаряча лінія за номером: 0 800 339 291.

Організація Fight For Right

Fight For Right допомагає евакуюватися людям з інвалідністю із Харківщини та Донеччини. Для запитів на евакуацію звертайтеся на гарячу лінію Fight For Right 0 800 30 6633 або залишайте заявку на пошті help@ffr.org.ua.

Волонтерський проєкт Helping to leave

Helping to Leave допомагають постраждалим від війни українцям з евакуацією, в тому числі з зон бойових дій, тимчасово окупованих територій, а також з території росії, куди українки були вивезені проти їхньої волі. Особлива увага приділяється вивезенню жінок та маломобільних людей. Також Helping to Leave допомагають із подальшою адаптацією на новому місці: пошуком житла, психологічною та юридичною підтримкою.
Звернутися за допомогою можна у кол-центр за телефоном +38 093 17 76 458 або у телеграм-бот.

Асоціація HelpPeople

Це неприбуткова асоціація, яка спеціалізується на евакуації з гарячих точок, гуманітарній допомозі та переселенні. Отримати допомогу від HelpPeople можна за телефоном +38 093 69 69 788 або написати листа на  i@helppeople.org.ua

Благодійний фонд «Янголи Спасіння»

Фонд об'єднує волонтерів, фахівців та неурядові організації по всьому світу, щоб підтримати всіх, хто потребує допомоги з евакуацією. Звернутися до організації можна на гарячу лінію 0 800 334 620 або написати листа на hotline@charity-aos.com

Громадська організація «Схід “SOS”»

Надають різнобічну допомогу постраждалим від війни українцям, а саме: допомагають з евакуацією, гуманітарною, юридичною та психологічною допомогою. Звернутися можна на гарячу лінію 0 800 332 614. А також у Viber: +38 099 710 48 72, +38 099 311 53 14 та Telegram: +38 096 108 60 48

United For Ukraine 

Міжнародна неурядова організація, яка працює за двома основними напрямами роботи:  платформа для допомоги українцям в межах країни та за кордоном та ініціатива з відновлення та розширення економічних можливостей для України. 

UFU Platform працює за 5 напрямами допомоги повного циклу: психологічна та юридична підтримка, освітні послуги, підтримка в працевлаштуванні та адаптація у нових спільнотах і допомагає із такими питаннями:

  • Найпоширеніші запити щодо імміграції 

  • Інформація про перетин кордону

  • Ресурси для пошуку житла у країнах Європи

  • Фінансова допомога від країн та банківська інформація

  • Правила працевлаштування та сайти для пошуку роботи

  • Рекомендації щодо навчальних закладів та варіанти догляду за дітьми

  • Інформація про медичне обслуговування

  • Спеціалізована соціальна підтримка та пільги

  • Важлива інформація для власників авто

  • Деталі щодо подорожей з домашніми улюбленцями

  • Інформація для тих, хто має посвідку на проживання в Україні

За інформаційною підтримкою можна звертатися до консультантів платформи через зручний канал звʼязку: Telegram, Viber, Facebook Messenger, Live Chat. Якщо виникло індивідуальне юридичне питання можна залишити заявку на безоплатну консультацію від юристів. Станом на квітень 2024 року команда UFU налічує майже 200 юристів у 34 країнах світу і 8,300+ закритих справ про безоплатну правову допомогу.

Додаткові корисні гарячі лінії на Харківщині :

  • Гаряча лінія з надзвичайних питань +380 57 700 1120

  • Департамент соціального захисту населення +380 66 283 4143

  • Відділ оперативного реагування Харкова 15 62

  • Гаряча лінія центру волонтерів та координації +380 80 030 1415

  • Гаряча лінія диспетчерської служби центру екстреної медичної допомоги +380 50 040 0934

  • Гаряча лінія щодо соцвиплат +380 80 033 1834

Фото ілюстративне: Front News

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду