КримSOS: стан здоров’я Ірини Данілович суттєво погіршився

КримSOS: стан здоров’я Ірини Данілович суттєво погіршився

13:19,
15 Грудня 2022
648

КримSOS: стан здоров’я Ірини Данілович суттєво погіршився

13:19,
15 Грудня 2022
648
КримSOS: стан здоров’я Ірини Данілович суттєво погіршився
КримSOS: стан здоров’я Ірини Данілович суттєво погіршився
Вона майже втратила слух і страждає від головного болю.

Через відсутність медичної допомоги та нелюдські умови утримання у СІЗО стан здоров’я громадянської журналістки і медсестри Ірини Данілович суттєво погіршився.

Про це повідомив аналітик КримSOS Євген Ярошенко.

«Як стало відомо КримSOS, Ірина Данілович майже втратила слух через відсутність медичної допомоги у СІЗО. Також активістка страждає від сильного головного болю через запалення вуха, що може призвести до менінгіту», — розповів Євген Ярошенко.

30 листопада під час судового засідання ув’язнена громадянська журналістка Ірина Данілович повідомила, що за постійне відстоювання своїх прав адміністрація СІЗО перевела її в камеру без опалення, де вона захворіла на отит і потребує лікування.

«Наразі Ірина Данілович потребує діагностики та кваліфікованого огляду лікаря-отоларинголога, але адміністрація слідчого ізолятора ігнорує її потреби в наданні медичної допомоги», — каже аналітик.

Нині Ірина Данілович перебуває у СІЗО №1 міста Сімферополя. 7 травня у «Київському районному суді м. Сімферополя» їй обрали запобіжний захід — тримання під вартою. Як стало відомо КримSOS, понятим під час «суду» був співробітник окупаційної поліції, який надав хибні свідчення.

11 травня Кримська правозахисна група повідомила, що Ірина Данілович перебуває в СІЗО окупованого Сімферополя

Українські правозахисні організації звернулись до ООН, Ради Європи та їхніх інституцій через викрадення Данілович. Ексомбудсман Людмила Денісова також зверталась до Комісії ООН через це.

Російські окупанти інкримінують Данілович роботу «з вибуховими "речовинами"». Їй загрожує від 6 до 8 років позбавлення волі та штраф до 100 тис. рублів (45 тис. грн), проте жінка своєї вини не визнає.

Окрім цього, погрожуючи вивезти в ліс та використовуючи інші засоби, співробітники ФСБ змусили Данілович підписати чисті аркуши паперу. Щойно журналістка підписала аркуші, їй повідомили, що в її сумочці знайшли двісті грамів вибухівки. Після цього представники ФСБ відвезли Данілович до «суду» для обрання запобіжного заходу.

Раніше Данілович розповідала про посилення тиску з боку російського ФСБ.

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду