Триває зимовий марафон написання листів для в’язнів Кремля

Триває зимовий марафон написання листів для в’язнів Кремля

17:02,
5 Січня 2022
1260

Триває зимовий марафон написання листів для в’язнів Кремля

17:02,
5 Січня 2022
1260
Триває зимовий марафон написання листів для в’язнів Кремля
Триває зимовий марафон написання листів для в’язнів Кремля
За даними правозахисників, щонайменше 127 громадян України перебувають за ґратами в Росії та окупованому Криму і близько 300 — у підвалах окупованого Донбасу.

Громадська організація «Центр громадянських свобод» спільно із Euromaidan Press в рамках кампанії #LetMyPeopleGo проводить традиційний «Зимовий марафон листів для в’язнів Кремля 2022», повідомили на сайті організації. Мета — «подарувати тепло зимових свят» поневоленим українцям. Серед них — журналіст Владислав Єсипенко, правозахисник Сервер Мустафаєв, громадянський журналіст Сейран Салієв, вчителька Наталія Шило, лікарка Наталія Стаценко, музикант Валерій Матюшенко, підприємець Валентин Вигівський, пенсіонер Віталій Атаманчук та багато інших.

Щоб пройти тюремну цензуру, авторам листів слід писати російською мовою, дотримуватися політичної нейтральності, а також вказувати на конверті рік народження, повне ім’я, по батькові та прізвище адресата. Повна інструкція та адреси розміщені на сайті. Можна направити листи без адресатв в «Центр громадянських свобод», і їх передадуть політв’язням, які отримають найменше листів.

Організатори закликали зробити фото листа або селфі з підписаною листівкою та опублікувати в соцмережах із хештегами #LetMyPeopleGo і #PrisonersVoice, а також запросити друзів долучитися до фейсбук-події.

Марафон триватиме до кінця січня.

Нагадаємо, ініціатива написання листів бере початок із 2014 року. Тоді громадська організація «Центр громадянських свобод» запустила інформаційну кампанію #LetMyPeopleGo, щоб висвітлити політичні переслідування українських громадян у Росії, Криму і на Донбасі. У 2018 році, коли український кінорежисер і політв’язень Олег Сенцов оголосив голодування, ЦГС запустив міжнародну ініціативу #SaveOlegSentsov. Після звільнення з в’язниці та повернення з Росії Олега Сенцова в 2019 році ініціативу перейменували на #PrisonersVoice. Мета залишилася незмінною: звільнення всіх українських політичних в’язнів Кремля.

З кореспонденцією для ув'язнених — листами й поштівками —у #PrisonersVoice працюють упродовж всього року. Зокрема щороку взимку ЦГС оголошує тримісячний марафон писання листів політичним в'язням. На масових заходах на кшталт Книжкового Арсеналу відвідувачам пропонують заповнити поштівку, однак не вказувати конкретного адресата.

Нагадаємо, «Детектор медіа» розповідав про кампанію з написання поштівок політв’язням, яка відбулася під час Х Книжкового Арсеналу в Києві.

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду