Експерт «Українського центру контролю над тютюном» потребує допомоги

Експерт «Українського центру контролю над тютюном» потребує допомоги

17:14,
5 Серпня 2021
1301

Експерт «Українського центру контролю над тютюном» потребує допомоги

17:14,
5 Серпня 2021
1301
Експерт «Українського центру контролю над тютюном» потребує допомоги
Експерт «Українського центру контролю над тютюном» потребує допомоги
У громадському секторі збирають гроші на лікування Костянтина Красовського.

Костянтин Красовський з 24 червня перебуває в лікарні у важкому стані з діагнозом «аутоімунний енцефаліт», написала у фейсбуку Ганна Гопко, екснардепка, координаторка коаліції громадських організацій та ініціатив «За вільну від тютюнового диму Україну», співзасновниця регіонального центру громадянського представництва «Життя», голова правління ГО «Мережа захисту національних інтересів АНТС».

«Близько тижня Костянтин Сергійович був у реанімації, а зараз він перебуває в стані сопору (патологічний стан, при якому людина не реагує на те, що відбувається навколо). Шанси на повернення до свідомості, одужання та нормального життя є! Потрібна молитва та гроші. На лікування потрібно зібрати орієнтовно 800 000 грн. Понад 200 000 грн вже було витрачено протягом попередніх місяців», — написала Ганна Гопко.

Кошти закликають направляти на рахунок дружини Костянтина, Тетяни Андреєвої, реквізити у фейсбук-дописі.

На сайті Українського центру контролю над тютюном (проєкт ГО «Життя») повідомляють, що Костянтин Красовський — експерт із питань тютюнових акцизів в Україні, автор понад 80 наукових робіт з проблем тютюнокуріння, алкоголю та наркотиків. У 1994 році працював науковим консультантом у відділі алкоголю, тютюну та наркотиків Європейського Регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я в Копенгагені. У 1995 році став директором Інформаційного центру з проблем алкоголю та наркотиків (ІЦПАН). Упродовж 2000 – 2007 років координував коаліцію громадських організацій «За вільну від тютюнового диму Україну». У 2003 році отримав спеціальну нагороду ВООЗ за видатний внесок в боротьбу проти тютюну. У 2010-х роках очолював відділ контролю за тютюном Українського інституту стратегічних досліджень МОЗ України. Викладав у Школі охорони здоров’я Національного університету «Києво-Могилянська академія». Був помічником народної депутатки Ганни Гопко. Також Костянтин Красовський має власний youtube-канал, на якому разом з дружиною Тетяною Андреєвою розповідає про свої мандрівки світом та Україною.

Фото Hanna Hopko / Facebook

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду