На фестивалі Atlas Weekend працює локація «Місто громадських організацій»

На фестивалі Atlas Weekend працює локація «Місто громадських організацій»

17:17,
7 Липня 2021
2466

На фестивалі Atlas Weekend працює локація «Місто громадських організацій»

17:17,
7 Липня 2021
2466
На фестивалі Atlas Weekend працює локація «Місто громадських організацій»
На фестивалі Atlas Weekend працює локація «Місто громадських організацій»
Громадські організації залучають відвідувачів фестивалю в тематичні активності, квести, розіграші та флешмоби. Натомість низка організацій бойкотували фестиваль.

«Місто громадських організацій» — соціальна ініціатива музичного фестивалю Atlas Weekend Friends Edition 2021, який відбувається впродовж 5 – 11 липня в Києві. Її мета, як заявили організатори, — зібрати найцікавіших і найяскравіших учасників громадських об'єднань, щоб продемонструвати суспільству, як можна змінити світ навколо себе на краще. Згідно з інформацією на сайті фестивалю, Алею громадських організацій започаткували в 2018 році й проводять щороку.

У 2021 році «Місто ГО» презентує більше 25 громадських об'єднань, фондів, ініціатив, медіа і проєктів: «Регіональний центр прав людини», «КримSOS», АIESEC, Bihus.info, Vox Ukraine (Vox Check), «Рух Чесно», «Ла Cтрада-Україна», «100% життя», «Група активної реабілітації», Центр денного перебування для людей з ментальними порушеннями «Майстерня мрії», «Товариство червоного хреста Україна», «Будуємо Україну Разом» (БУР), «Музей у темряві», «Дивись як чутно», Зробимо Україну чистою разом (Let’s do it, Ukraine), «Відкриті клітки», U-Report, «Трансперенсі Інтернешнл Україна», SocialBoost, CSR Ukraine (Carrier Hub), Junior Z, «Школа супергероїв» (Small Heart with Art), UNISEF, «Фундація Дім Рональда Макдональда», «Щедрий вівторок» (Zagoriy Foundation), «Міжнародний благодійний фонд гарних справ», «Культурно-мистецька фундація Dusha Ua».

Організації-учасниці розміщені локацією за сферами діяльності: Крим, освіта, медицина, інклюзія, питання екології, дезінформації, технологій, сучасного громадянського суспільства, благодійності тощо. «Місто ГО» працює впродовж усіх днів фестивалю з 14:00/15:00 до 19:00/20:00 години. Тематичні стенди здебільшого відвідує молодь.

Нагадаємо, низка громадських організацій публічно відмовилися представляти свою діяльність у «Місті ГО». Вони закликали Atlas Weekend відмовитися від участі в фестивалі російського співака Валерія Меладзе, який відзначився виступами на приватних концертах для сім'ї та поплічників Олександра Лукашенка, а також інших російських артистів, які слугують авторитарному режиму. Про це написали Громадянська мережа «Опора», Українська Гельсінська спілка з прав людини, Слідство.інфо, а також у спільній заяві ГО «Детектор медіа», ГО «Інститут масової інформації», StopFake (ГО «Центр Медіареформи»), Інформаційна кампанія «По той бік новин», Euromaidan Press, ГО «Інтерньюз Україна», ГО Фундація «Суспільність», Центр демократії та верховенства права та Незалежна медійна рада.

«Детектор медіа» звернувся за коментарем до пресслужби Atlas Weekend і «Міста ГО», проте відповіді наразі не отримав. Згідно з програмою фестивалю, Валерій Меладзе виступить 8 липня.

Фото авторки

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Валентина
21:20 / 08.07.2021
Класна новина! Не знала, що є така ініціатива. Й подяка тим організаціям, що відмовилися від участі цього разу.
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду