Стартував шостий «Донбас Медіа Форум»

Стартував шостий «Донбас Медіа Форум»

10:32,
11 Вересня 2020
2028

Стартував шостий «Донбас Медіа Форум»

10:32,
11 Вересня 2020
2028
Стартував шостий «Донбас Медіа Форум»
Стартував шостий «Донбас Медіа Форум»
11-12 вересня в дискусіях та воркшопах візьмуть участь майже 60 спікерів із 14 країн світу. Через епідеміологічні виклики учасники вперше долучаться онлайн.

Тема цьогорічного Форуму — «Співпраця під час ізоляції». У програмі 18 дискусій та воркшопів від українських та зарубіжних експертів із Великобританії, Грузії, Угорщини, Естонії, Франції, Чехії, Швеції, Польща, Нідерланди, Боснія, Хорватія, Нікарагуа, Сальвадор. Серед спікерів представники провідних медіа й ГО, органів місцевої та державної влади, регуляторів, а також правозахисники й аналітики.

Форум відкрив у студії «Громадського» в Києві Олексій Мацука, голова ГО «Донецький інститут інформації» й очільник оргкомітету. Вітальні промови висловили Тарас Шевченко, заступник міністра культури та інформаційної політики, Крістіна Квін, тимчасова повірена у справах США, Матті Маасікас, посол Європейського Союзу й голова Представництва ЄС в Україні, посол Генрік Вілладсен, координатор проєктів ОБСЄ в Україні, і Джилліан МакКормак, директорка Internews в Україні.

Зокрема Тарас Шевченко наголосив на чотирьох ключових тезах щодо медіасфери в Україні: безпека журналістів, питання стандартів журналісттки і дезінформація, інформаційна реінтеграція Криму, підтримка медіа.

Матті Маасікас сказав, що ЄС підтримує незалежні й неупереджені медіа в Україні. Вони вітають ініціативи на подолання розповсюдження хибної інформації. «Медіа не лише наріжний камінь демократії. Медіа відіграє вирішальну роль під час вирішення будь якої конфліктної ситуації та запровадження миру, — зазначив він. — Пандемія демонструє, як важливо для нас усіх адаптуватися до змін швидко. Це, звісно, стосується і медіасфери. Відповідальність журналістів, щоб передавати достовірну інформацію, зростає».

У відеозверненні Крістіна Квін акцентувала, що цей Форум відбувається в критичний для України час, коли подальша агресія Росії накладається на глобальну пандемію. Цей надзвичайний виклик підкреслює важливість зростаючої потреби в точній інформації, яка заслуговує на довіру.

«Сутність «Донбас Медіа Форуму» полягає в об'єднанні людей у дусі подолання кризи та несприятливих чинників, забезпеченні ЗМІ та журналістів тими інструментами, що можуть дати відповідь на ті нові виклики, які постають перед громадами», — узагальнила вона.

Зі студії Форуму впродовж двох днів можна буде почути: представника Уповноваженого з питань партнерства з інститутами громадянського суспільства Андрія Мамалигу, члена ЦВК Сергія Постівого, голову правління Громадянської мережі «Опора» Ольгу Айвазовську, голову Наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України Світлану Остапу, керівницю Національної асоціації медіа Катерину М'ясникову, президента Української Асоціації Медіа Бізнесу та члена Комісії з журналістської етики Олексія Погорєлова, голову ГО «Детектор медіа» Наталію Лігачову, керівницю Групи з аналізу гібридних загроз Українського кризового медіацентру Любов Цибульську, аналітика ГО «Інтерньюз-Україна» Віталія Рибака, медіаменеджера та директора з цифрового маркетингу та продуктів Суспільного Андрія Боборикіна, керівницю телеканалу «Дом» Юлію Островську, головного редактора часопису «Український тиждень» Дмитра Крапивенка, журналіста й автора збірки есеїв «В Ізоляції» про життя на окупованій території Донбасу Станіслава Асєєва та інших експертів. Частина спікерів приєднаються до дискусій через онлайн-платформи.

Трансляції дискусій можна дивитися на Facebook і Youtube українською мовою. Англійський варіант доступний тут. Глядачів запрошують до діалогу: модератори оперативно передаватимуть коментарі спікерам заходів.

Постійний організатор «Донбас Медіа Форуму» — ГО «Донецький інститут інформації». Форум започаткували в 2015 році журналісти з Донеччини та Луганщини як майданчик для обговорення важливих проблем, пов’язаних із журналістикою на Донбасі. Пізніше додався й навчальний компонент.

«Донбас Медіа Форум 2019» відбувся в Харкові.

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду