hromadske поскаржилося ЄСПЛ через справу проти С14

hromadske поскаржилося ЄСПЛ через справу проти С14

15:36,
15 Липня 2020
2473

hromadske поскаржилося ЄСПЛ через справу проти С14

15:36,
15 Липня 2020
2473
hromadske поскаржилося ЄСПЛ через справу проти С14
hromadske поскаржилося ЄСПЛ через справу проти С14
Медіа наразі не має інформації від суду щодо розгляду скарги.

hromadske у червні 2020 року подало в Європейський суд з прав людини заяву щодо рішення Верховного Суду України, який не задовольнив скаргу медіа в справі проти С14. Про це hromadske 15 липня повідомило «Детектору медіа».

«Заява ґрунтується на порушенні статті 10 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод (свобода вираження поглядів). Вимоги є типовими для заяв до ЄСПЛ і полягають у визнанні порушення державою Україна згаданої Конвенції», – розповіли в ЗМІ.

hromadske наразі не має інформації від ЄСПЛ щодо розгляду скарги.

«Оскільки провадження у ЄСПЛ є письмовим, наразі ми можемо тільки чекати на лист у відповідь. Тривалість такого очікування не регламентована, і може бути значною як з огляду на велику кількість заяв, що подаються до суду, так і зважаючи на особливості функціонування суду в період карантинних обмежень», – пояснили в медіа.

У липні 2018 року Печерський районний суд міста Києва відмовив організації С14 у відкритті кримінального провадження щодо захисту честі, гідності та ділової репутації відносно «Громадського телебачення», оскільки даний спір має розглядатися у рамках господарського судочинства, а не цивільного.

6 серпня 2019 року Господарський суд Києва задовольнив позов організації С14 проти hromadske через публікацію, у якій організацію називають «неонацистською». ОБСЄ, «Репортери без кордонів» та Freedom House засудили рішення Господарського суду Києва.
Апеляційний суд Києва 7 листопада не задовольнив скаргу hromadske, заливши в силі рішення Господарського суду Києва, який зобов'язав ЗМІ спростувати інформацію шляхом публікації рішення суду та стягнути на користь С14 3,5 тисячі грн судового збору.

Касаційний суд у складі Верховного суду 21 січня 2020 року залишив без задоволення скаргу hromadske у цій справі. Тоді ж медіа заявило про намір оскаржити рішення Верховного суду в Європейському суді з прав людини.

Фото: hromadske 

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду