Євген Дубогриз йде з hromadske (ДОПОВНЕНО)

Євген Дубогриз йде з hromadske (ДОПОВНЕНО)

17:00,
23 Червня 2020
2963

Євген Дубогриз йде з hromadske (ДОПОВНЕНО)

17:00,
23 Червня 2020
2963
Євген Дубогриз йде з hromadske (ДОПОВНЕНО)
Євген Дубогриз йде з hromadske (ДОПОВНЕНО)
hromadske укладало з Євгеном Дубогризом тимчасовий контракт на період трансформації організації, яка вже завершується.

Євген Дубогриз йде з посади Chief Transformation Officer (керівник офісу з трансформації) hromadske. Про це 23 червня він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«Детектору медіа» він сказав, що вже має пропозиції роботи від держслужби та фінансового сектору, проте «хоче подумати, чи приставати на якусь із них, чи почекати далі».

«Це мій останній тиждень на "Громадському" як Chief Transformation Officer і взагалі. Дякую за спільну роботу. Велика організаційна трансформація завершена. Завжди є спокуса зробити трансформацію нескінченної – цим особливо грішать в держкомпаніях. Однак по суті ми, команда консультантів – зробили те, що могли зробити тільки ми, далі на Гро немає нічого такого, з чим hromadske не зможе впоратися своїми силами», – написав він.

Пан Дубогриз уточнив ДМ, що про результати трансформації hromadske повідомить пізніше, адже зараз ще завершують цей процес. За його словами, бюджет ЗМІ на місяць складає 3,5 мільйони гривень – «це рівень "Ліги", або НВ, або "Української правди"».

«Вища ліга це добре. І одночасно погано. Чому? Ваша "операційна модель" останніх 5 років це donor-funded media. Ця модель хороша для стартапів, для мобільних і невеликих медіа. Але ви виросли. Від дорослих вимагають як від дорослих. Це обмеження понад те обмеження, яке ви самі собі встановили – бути незалежним ЗМІ. Ви в новій реальності, де доводиться не тільки "робити, то що хочеться", а й співвідносити свої бажання з потребою аудиторії. Ви не Суспільне з його мільярдом гривень дотацій з держбюджету в рік, ви ні копійки не коштуєте бізнесу, платникам податків і пенсіонерам. Цим треба пишатися. Але пора змінюватися. Ви можете. Доведеться постаратися. У вас попереду є півтора веселих, цікавих і нелегких року. Цього вистачить, щоб перетворитися з медіапідлітка у доросле професійне ЗМІ», – додав пан Дубогриз.

ДОПОВНЕНО: hromadske повідомило ДМ, що з Євгеном Дубогризом укладали тимчасовий контракт на період трансформації: «Ми вдячні Євгену за спільну роботу, результати якої вже можна побачити у діяльності hromadske. Ми досягли своєї мети: створили нову організаційну структуру, реформували окремі відділи, запровадили систему прозорого ухвалення рішень, впровадили нову схему взаємодії керівників та ключових працівників відділів».

Євген Дубогриз прийшов у hromadske наприкінці квітня 2020 року та обійняв тимчасову посаду Chief Transformation Officer (керівника офісу з трансформації), яка була створена на період змін. До його ключових функцій належали впровадження змін всередині організації – розробка та імплементація нової організаційної структури, підтримка управлінської команди у розробці плану дій на три роки, впровадження найкращих практик управління, розробка функціональних ролей та обов’язків та сфер відповідальності для ключових посад, розробка та впровадження порядку взаємодії топ-менеджменту та ключових працівників під час прийняття стратегічних та оперативних рішень, підтримка виконувача обов'язків виконавчого директора в управлінні організацією.

Раніше він був першим заступником головного редактора журналу та сайту «Forbes Україна». До цього працював менеджером з корпоративних комунікацій групи «Метінвест», виконував обов'язки керівника пресслужби групи.

З 2007 по 2012 рік він працював у інвестиційному бізнесі на позиціях старшого аналітика та начальника аналітичного департаменту низки інвестбанків і консалтингових компаній, включаючи DCH Investment Management, BG Capital і CFS Advisors.

З 2003 по 2007 рік працював у медіа: обіймав посаду редактора відділу економіки та фінансів у тижневику «Контракти» та інтернет-газеті «Контекст».

У 2009 році агентство Thomson Reuters назвало Євгена Дубогриза найкращим інвестиційним аналітиком Центральної та Східної Європи в категорії «Гірничо-металургійний комплекс» за підсумками дослідження Thomson Extel.

Євген Дубогриз за освітою економіст: закінчив Києво-Могилянську академію за фахом «Економіка», а також Київську школу економіки (KSE).

Нагадаємо, у квітні 2020 року hromadske очолила Наталія Гузенко. Крім того, hromadske створило об’єднану редакцію, відтепер творчий колектив медіа поділяється на блоки в залежності від дистрибуції контенту – за них відповідають два заступники головного редактора Владислав Азаров та Анастасія Станко. 

Після переформатування з hromadske звільнилась низка працівників. Зокрема, пішла режисерка Анна Цигима, журналісти Олена Зашко та Сергій Захарченко, редактор публікацій Антон Єганов.

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду