«Правий сектор» вимагає від львівського видання спростування сатиричного матеріалу і погрожує судом

«Правий сектор» вимагає від львівського видання спростування сатиричного матеріалу і погрожує судом

15:28,
17 Березня 2015
4119

«Правий сектор» вимагає від львівського видання спростування сатиричного матеріалу і погрожує судом

15:28,
17 Березня 2015
4119
«Правий сектор» вимагає від львівського видання спростування сатиричного матеріалу і погрожує судом
«Правий сектор» вимагає від львівського видання спростування сатиричного матеріалу і погрожує судом

Львівський осередок громадської організації «Правий сектор» вимагає від інтернет-видання «Варіанти» спростувати інформацію, опубліковану на сайті видання 4 березня у сатиричному репортажі «Кончина Правого сектору», та видалити його з сайту. Відповідний лист надійшов на адресу керівника видання Ірини Марушкіної та головного редактора Олександра Ковальчука, повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ) з посиланням на редакцію видання.

 

ІМІ зазначає, що у статті «Кончина Правого сектору» йдеться про зірвану однією частиною львівського осередку «Правого сектора» прес-конференції у львівському прес-клубі, організованою іншою частиною організації. Автор пише у саркастичній формі.

 

«Вважаємо, що вищевикладена стаття містить недостовірну інформацію та таку, яка не відповідає дійсності та завдає шкоди суспільній, діловій репутації нашої організації та підриває її авторитет, принижує честь, гідність та мораль», - йдеться у листі до редакції видання, який підписаний головою ради Громадської організації «Правий сектор» у Львівській області О.Живком.

 

«Правий сектор» вимагає негайного спростування інформації та вилучення її з сайту «Варіанти». Відповідь на лист осередок просить надати протягом семи днів. «У разі невиконання нашої вимоги, ми залишаємо за собою право на захист своїх законних прав та інтересів у суді», - йдеться у листі до редакції.

 

 

Як повідомила ІМІ керівник проекту Ірина Марушкіна, вони не знають, що саме потрібно спростовувати, оскільки у листі «Правого сектору» конкретних претензій до статті не вказано.

 

«Ми не знаємо, що спростосувати, бо в їх листі немає жодної конкретики. Лист безграмотно складений, тому немає на що відповідати», - зазначила пані Марушкіна.

 

Вона розповіла, що львівський осередок «Правого сектору» розколовся і автор матеріалу Олександр Ковальчук зробив репортаж з місця події, коли бійці з'ясовували свої стосунки.

 

Різкі фрази, які використані у репортажі, Ірина Марушкіна пояснила авторським стилем: «Це стиль Ковальчука. Він зробив репортаж з події. Це авторський репортаж».

 

Крім того, пані Марушкіна вважає, що «Правий сектор», скоріше, прийде під редакцію пікетувати, аніж піде до суду, оскільки, за її словами, їм немає з чим йти до суду.

 

Олександр Ковальчук зазначив, що його матеріал є політичною сатирою, і також не знає, що конкретно вимагається спростувати.

 

Нагадаємо, 2 березня народний депутат України від округу №88 («Народний фронт») з центром у Коломиї (Івано-Франківська область) Юрій Тимошенко подав до суду на автора статті «Противсіх Василь - помічник-консультант нардепа Юрія Тимошенка?» Євгена Гапича, яка була опублікована у виданні «Вільне місто» 20 лютого.

 

У статті журналіст Євген Гапич аналізував помічників-консультантів народного депутата Юрія Тимошенка, перелік яких розміщений на офіційному сайті Верховної Ради України. Автор зазначає, що серед помічників-консультантів є Василь Гуменюк, який начебто може бути відомим для загалу Василем Противсіхом. При цьому журналіст не стверджує цю інформацію, у заголовку ставить знак запитання. Водночас Юрій Тимошенко заявив, що його помічником є інша особа, і подав до суду. Пізніше народний депутат відмовився від 50 тис. грн. компенсації за начебто завдану моральну шкоду, яку вимагав від журналіста видання «Вільне місто» Євгена Гапича.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду