Триває прийом заявок на стипендії для відновлення культурно-мистецької діяльності від УКФ

17:48,
1 Січня 2024
828

Триває прийом заявок на стипендії для відновлення культурно-мистецької діяльності від УКФ

17:48,
1 Січня 2024
828
Триває прийом заявок на стипендії для відновлення культурно-мистецької діяльності від УКФ
З 8 грудня Український культурний фонд уже вдруге розпочав приймати заявки на грантову програму «Стипендія на відновлення культурно-мистецької діяльності». Кінцевий термін подання – 15 січня 2024 року.

Про це повідомляє УКФ.

Мета програми — підтримати індивідуальну творчість митців та діячів культури, які залишилися і продовжують свою діяльність на території України; сприяти відновленню індивідуальної культурно-мистецької діяльності тих, хто втратив таку можливість через збройну агресію Росії; сприяти створенню нових індивідуальних культурно-мистецьких продуктів та сенсів, спрямованих на культурний спротив російській агресії та підняття бойового духу українців.

Цілі програми:

  • сприяти відновленню індивідуальної культурно-мистецької діяльності митців та діячів культури, які змушені були згорнути або й зовсім припинити її, шляхом підтримки створення культурно-мистецького продукту;
  • підтримати митців, у тому числі осіб з інвалідністю та ветеранів, які постраждали внаслідок воєнних дій Російської Федерації, та надати їм можливості для здійснення культурно-мистецької діяльності;
  • сприяти діяльності митців та діячів культури, які здійснюють культурно-мистецьку діяльність, спрямовану на протидію інформаційній та культурній складовій російської військової агресії, та охоплюють воєнну тематику, зокрема, меморіалізацію героїчної боротьби українського народу; проблематику тимчасово окупованих територій України, внутрішньо переміщених осіб та інших осіб, які постраждали внаслідок бойових дій та тимчасової окупації територій України. 

Умови участі в конкурсі: 

  • стипендіат може подати одну заявку;
  • географія реалізації стипендіального проєкту — виключно територія України (окрім тимчасово окупованих територій України);
  • результатом реалізації стипендіального проєкту має бути культурно-мистецький продукт та/або відновлення культурно-мистецької діяльності (відновлення мистецької спроможності стипендіата);
  • стипендія забезпечує відповідність пріоритетам ЛОТу;
  • мова всіх стипендіальних проєктів за підтримки Фонду — державна. 

Хто може подаватися:

  • стипендіатами можуть бути фізичні особи, громадяни України, які досягли віку 18 років, провадять свою професійну діяльність у відповідних секторах культури та креативних індустрій та здійснюють свою діяльність на території України (за виключенням тимчасово окупованих територій України).

Який розмір фінансування можна отримати:

  • мінімальна сума стипендії (не може бути зменшена) — 50 тис. грн;
  • максимальна сума стипендії (не може бути збільшена) — 200 тис. грн. 

Які проєкти можна реалізувати: 

  • культурно-мистецький продукт (артоб’єкт, аудіозапис (синглу/альбому), виставка/експозиція, відеоконтент — відеоролик, вебфільм, відеоблог, телепередача, радіоконтент — подкаст, радіопередача, сценарій, вистава, п’єса, партитура, перфоманс, мурал/графіті, віртуальний музей (у тому числі 3D-тур), цифрові продукти — архів/каталог, 3D-модель, інклюзивні — виставка/вистава/ відеоконтент/адаптація культурного продукту, концерт, вироби народних промислів та ремесел тощо);
  • та/або відновлення культурно-мистецької діяльності (відновлення мистецької спроможності стипендіата).

Як взяти участь:

  1. Ознайомитись з інструкціями до конкурсу, де зазначені календар та процедура відбору заявок, а також відповіді на всі можливі питання.
  2. Зареєструватись на сайті УКФ як заявник.
  3. Обрати програму «Стипендія», відповідний ЛОТ і тип конкурсу, заповнити заявку та підписати її ЕЦП. За цим посиланням є покрокова інструкція «Як подати заявку?».

Бюджет програми на 2024 рік — 5 млн грн.

 

Терміни подання заявки та реалізації стипендіального проєкту:

  • Подача аплікаційних пакетів на конкурс: 08.12.2023 – 15.01.2024 (до 18:00 за київським часом).
  • Відбір проєктів на відповідність технічним критеріям: 16.01.2024 – 12.02.2024.
  • Реалізація проєктів включно з поданням звітності: з дати підписання Договору про надання гранту Фондом (але не раніше 15.04.2024 р.) до 15.10.2024.

Контакти: programa.sch@ucf.in.ua

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду