Триває збір заявок від неЛГБТ-організацій для колаборації з правозахисниками «Гендер Зед»

Триває збір заявок від неЛГБТ-організацій для колаборації з правозахисниками «Гендер Зед»

17:46,
5 Червня 2023
848

Триває збір заявок від неЛГБТ-організацій для колаборації з правозахисниками «Гендер Зед»

17:46,
5 Червня 2023
848
Триває збір заявок від неЛГБТ-організацій для колаборації з правозахисниками «Гендер Зед»
Триває збір заявок від неЛГБТ-організацій для колаборації з правозахисниками «Гендер Зед»
До 15 червня громадські організації можуть подавати ідеї на конкурс.

«Ми плануємо відібрати 5 організацій будь-якого типу, які разом з нами вболівають за права людини для ЛГБТ. Основний критерій — креативність», — розповів «Детектору медіа» Костя Андріїв, піарник «Гендер Зед» і ведучий шоу «Гей-Новини».

Як «ДМ» писав раніше, правозахисники та правозахисниці збираються допомогти організаціям, які раніше не займалися питаннями спільноти ЛГБТКІА, ввести політики рівності, почати працювати з тематикою чи надавати послуги представникам/-цям спільноти. Програма триватиме з серпня 2023 року до березня 2024 року, а для представників/-ць організацій, що пройдуть навчання, передбачені гонорари.

Костя Андріїв додав, що «Гендер Зед» за 12 років роботи не раз втілювала проєкти з неЛГБТ-організаціями. «Особливе місце у нашому серденьку займають саме ідеї від запорізьких активістів та активісток. Наприклад, декілька років тому запорізький коворкінг Edison Space зробив цикл лекцій про сексосвіту — вони ще тоді відчували: про це треба говорити. Сотні містян і містянок приходили дізнатися щось важливе і цікаве для себе», — сказав він. З нещодавніх колаборацій піарник згадав співпрацю з медіа «Яктитам», яке з допомогою правозахисників/-ць створило пояснювальне анімаційне відео про партнерства ЛГБТ.

Костя Андріїв

«В Україні вже є свідомі бізнеси, які публічно оновлюють свою корпоративну політику. Наприклад, про різноманіття та інклюзію говорить холдинг Starlight Media або український офіс Samsung. Ми сподіваємося, що таких бізнесів ставатиме все більше з кожним роком. У цьому ж проєкті хочемо попрацювати з будь-якими неурядовими організаціями, які також хочуть ставати інклюзивнішими до співробітників та співробітниць, а також до своєї аудиторії», — сказав Костя Андріїв.

За словами піарника «Гендер Зед», досягти цього просто, якщо перестати табуювати тему ЛГБТ. «Як правило, коли організації дізнаються правдиву та науково підтверджену інформацію про ЛГБТ-людей, їхні стереотипи зникають. Люди розуміють, що гомосексуальність і трансгендерність — це зовсім не страшно. Навпаки — це частина норми. Якщо хтось досі боїться чи не знає, як зробити крок у цьому напрямку, ми залюбки допоможемо і підтримаємо. Адже ми хочемо, щоб після перемоги Україна стала для світу демократичною та інклюзивною державою!» — додав Костя Андріїв.

Подати заявку на участь у навчанні можна тут до 15 червня. Заплановані заходи:

  • тренінг для тренерів/-ок з питань сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності;
  • тренінг для піар-фахівців/-чинь партнерських організацій;
  • спільна інфокампанія, у тому числі в соціальних мережах партнерських організацій та проведення освітніх заходів для аудиторій партнерських організацій;
  • впровадження політик інклюзії та різноманіття в партнерських організаціях.

Нагадаємо, правозахисна організація «Гендер Зед» базується в Запоріжжі та займається питаннями сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності, руйнує міфи та стереотипи, що склалися навколо теми. З початком повномасштабного вторгнення допомагає ЛГБТКІА-людям в Україні.

«Детектор медіа» раніше розповідав, як ЛГБТ-активісти протистоять вторгненню Росії в Україну, а також як розгортався адвокаційний проєкт «Невидимий батальйон» про участь жінок в російсько-українській війні.

Графіка: пресслужба «Гендер Зед», фото medium.com

 

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду