«Вікімедіа» відкрила вільний туристичний інтернет-путівник Wikivoyage

12:05,
16 Січня 2013
3792

«Вікімедіа» відкрила вільний туристичний інтернет-путівник Wikivoyage

12:05,
16 Січня 2013
3792
«Вікімедіа» відкрила вільний туристичний інтернет-путівник Wikivoyage

Фонд «Вікімедіа» започаткував 15 січня новий проект (http://wikivoyage.org). Про це повідомляє прес-служба ГО «Вікімедіа Україна».

 

Wikivoyage - це безкоштовний інтерактивний туристичний путівник по всьому світу, який може редагувати кожен, хто має доступ до інтернету. Проект відкритий у 12-ту річницю від дня створення Вікіпедії. Він став дванадцятим офіційним проектом Фонду «Вікімедіа», і, як «Вікіпедія» та решта сестринських проектів, вільний від реклами та базується на спільній роботі волонтерів зі всього світу.

 

Сьогодні Wikivoyage доступний дев'ятьма мовами - англійською, іспанською, італійською, німецькою, нідерландською, португальською, російською, французькою та шведською, і має близько 50 000 статей. Версія українською мовою поки розвивається в Інкубаторі «Вікімедіа» і буде активована, коли кількість статей сягне тисячі. Наразі українська назва проекту остаточно не усталена.

 

«Наразі є величезний попит на інформацію про подорожі, але існує мало джерел інформації, які одночасно всеохоплюючі і та некомерційні. Проте все скоро зміниться. Wikivoyage - це чудовий та корисний ресурс для мандрівників, і я очікую, що за підтримки Фонду «Вікімедіа» і глобальної спільноти редакторів проектів Фонду він ставатиме все більшим і кращим», - зазначила Сью Ґарднер, виконавчий директор Фонду «Вікімедіа».

 

«Цей проект стане в нагоді всім, хто бажає відкрити для себе інформацію про чудові куточки України та світу рідною мовою. Долучайтеся до розвитку української версії проекту з метою популяризації туристичної привабливості своїх міст, містечок та сіл, їх історико-культурних і природних пам'яток, інших цікавих для мандрівників місць», - сказав Юрій Пероганич, виконавчий директор українського відділення Фонду «Вікімедіа» - громадської організації «Вікімедіа Україна».

 

Wikivoyage як туристичний путівник німецькою та італійською мовами, базований на програмному забезпеченні медіа-вікі, існував з 2006 року за підтримки німецької некомерційної організації «Асоціація Віківояж». Ця організація разом зі спільнотою редакторів ресурсу звернулись з пропозицією пожертвувати своїм брендом та всією інформацією для нового проекту, який би розвивався за підтримки Фонду «Вікімедіа» (ФВМ). Ця ідея була підтримана Опікунською Радою ФВМ, і сайт перемістився на сервери фонду у листопаді 2012 року, на яких він перебував до цього часу у бета-версії.

 

Wikivoyage поширюється згідно з вільною ліцензією Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0, що дозволяє вільно читати, копіювати, змінювати, зберігати, а також поширювати з будь-якою метою вміст сторінок проекту за умови збереження цієї ліцензії та посилань на оригінальне авторство.

 

Фонд «Вікімедіа»- американська некомерційна організація, розташована у Сан-Франциско, яка займається підтримкою вільної енциклопедії Вікіпедія і кількох інших проектів.

 

«Вікімедіа Україна» - громадська організація, відділення Фонду «Вікімедіа в Україні», яка популяризує Вікіпедію й інші проекти Фонду «Вікімедіа», передовсім українською мовою, проводить роботу з правовласниками для поширення творів на умовах вільних ліцензій, розвиває та підтримує спільноту редакторів, приймає на цю діяльність пожертви.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду