Герман: Влада має перейти до тісної співпраці з ГО

01:19,
6 Листопада 2010
13570

Герман: Влада має перейти до тісної співпраці з ГО

01:19,
6 Листопада 2010
13570
Герман: Влада має перейти до тісної співпраці з ГО

У третьому листі на захист демократії, які заступник глави Адміністрації президента Ганна Герман щоп'ятниці публікує у виданні «Дзеркало тижня», йдеться про необхідність співпраці з громадськими організаціями.

 

«Влада повинна перейти не просто до діалогу з «третім сектором», а до тісної співпраці з ним», - зазначає Ганна Герман.

 

«На сьогодні громадські організації в Україні, а їх немало, роблять для утвердження демократії в нашому домі набагато більше, ніж опозиція. Критика з їхнього боку на адресу влади лунає хоч і гостра, але, в принципі, конструктивна, - пише  заступник глави Адміністрації президента. -  Громадські організації намагаються залучати до співпраці інтелектуалів, які вбачають свою місію у формуванні в Україні громадянського суспільства, а не у використанні грантів для кар'єрного просування в політиці. NGO не бігають скаржитися на владу по закордонах і не займаються «джинсою», коли йдеться про розміщення критичних матеріалів про Україну у впливових виданнях Старого світу чи за океаном». Якщо вони мають що сказати про стан демократії в Україні, то кажуть про це спершу українському суспільству, а вже потім, якщо така потреба буде визнана конечною, європейським парламентарям і американським сенаторам. Тим паче що на Заході прекрасно зорієнтовані в тому, що відбувається на берегах Дніпра: для цього в них є достатня кількість досвідчених дипломатів, акредитованих в Україні».

 

Також Ганна Герман відзначила, що довіряє «Детектор медіа» більше, ніж опозиції: «Якщо йдеться про збалансованість новинних програм на українських ТV-каналах, то я більше довіряю моніторингу "Детектор медіа", аніж заявам опозиційних політиків. Опозиція, тим паче нинішня українська, ніколи не відзначить бодай якихось позитивних зрушень, забезпечених розумними діями влади. Мені важко уявити, щоб хтось з БЮТівських поборників свободи слова зважився б публічно заявити, що Перший національний висвітлював перебіг виборів 31 жовтня об'єктивно, як це зробили непоодинокі незалежні оглядачі».

 

У листі зазначеється, що нинішня влада свідома того, що демократія є обов'язковою умовою просування України вперед: «На відміну від своїх попередників, сьогодні і на Банковій, і на Грушевського мислять іншими категоріями. Романтизм помаранчевих призвів до безладу і регресу. Технократизм біло-блакитних повинен забезпечити Україні політичну стабільність і поступ. На цьому шляху свобода слова, зібрань, право громадян на доступ до публічної інформації аж ніяк не можуть вступити в конфлікт з інтересами влади».

 

З повним текстом листа можна ознайомитися тут.

 

Нагадаємо, відповідь на один з листів Ганни Герман нещодавно опублікувала медіа-експерт, журналіст, виконавчий директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар. Вона закликала владу стимулювати людей до більш активної політичної позиції, а політиків - до створення умов, які б дозволяли суспільству самостійно визначати власне життя. «Інструменти відомі: референдуми, ініційовані знизу та визнані владою, електронне врядування, постійна співпраця влади з активними громадянами з громадських організацій в процесі розробки та реалізації політики, повний доступ до публічної інформації. Цей концепт називається демократією участі»,- зазначила Вікторія Сюмар.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду