СБУ перевіряє фонд Відродження щодо співпраці з ГО Київщини

19:08,
7 Вересня 2010
6707

СБУ перевіряє фонд Відродження щодо співпраці з ГО Київщини

19:08,
7 Вересня 2010
6707
СБУ перевіряє фонд Відродження щодо співпраці з ГО Київщини

СБУ перевіряє співпрацю Міжнародного фонду Відродження із громадськими організаціями Київщини, пише інтернет-видання «Українська правда» з посиланням на виконавчого директора МВФ Євгена Бистрицького.

 

Зокрема, за його словами, до декількох громадських організацій Київської області, які виконують проекти, що фінансуються фондом «Відродження», звернулися співробітники СБУ з запитом інформації про цілі та завдання проектів, їхньої фінансової складової та оцінки їх впливу на передвиборчу ситуацію в Україні. І уточнив: «Оскільки жодний з проектів не має політичної складової, зустріч на цьому й завершилася».

 

Водночас Бистрицький наголосив, що «МФВ згідно з його Статутом не має права підтримувати ініціативи жодної політичної партії». Також фонд звертає увагу на те, що під час виборів він «ніколи не підтримував ініціативи, які були направлені на щось інше, аніж на чесність та свободу волевиявлення».

 

«Якщо ми й будемо підтримувати громадські організації під час виборів восени 2010 року, то ця підтримка спрямовуватиметься саме на такі позапартійні ініціативи», - підкреслив Євген Бистрицький.

 

«Якби СБУ спрямовувало власні сили, накопичені за рахунок виборців-платників податків, на те, щоб дійсно забезпечити чесність виборів, невикористання адмінресурсу тощо, то такі фонди, як наш, могли б з набагато більшою користю спрямовувати вивільнені фінансові ресурси на розвиток відкритого, некорумпованого, демократичного суспільства», - наголосив він.

 

Засновником Міжнародного фонду Відродження є американський бізнесмен і філантроп Джордж Сорос.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду