Ганна Герман захистила приміщення штабу «України без Кучми», відкривши у ньому депутатську приймальню

18:41,
3 Квітня 2008
5554

Ганна Герман захистила приміщення штабу «України без Кучми», відкривши у ньому депутатську приймальню

18:41,
3 Квітня 2008
5554
Ганна Герман захистила приміщення штабу «України без Кучми», відкривши у ньому депутатську приймальню
Голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації, член фракції Партії регіонів  Ганна Герман відкрила депутатську приймальню у приміщенні по вул. Антоновича (Горького), 12-б у Києві, де розміщується офіс громадської організації Інститут «Республіка».
 
Про це «Детектор медіа» повідомив голова організації Володимир Чемерис. Як відомо, за цією адресою у 2000-2001 роках розміщувався штаб акції «Україна без Кучми», а зараз – офіси кількох громадських об’єднань.
 
Володимир Чемерис розповів, що 2 квітня відбулася спроба виселити громадських активістів із приміщення та розмістити у ньому  приймальню іншого депутата від Партії регіонів - Василя Грицака. Але державним виконавцям, яких супроводжували співробітники комунального підприємства «Київжитлоспецексплуатація» та міліціонери, завадили учасники акції «Україна без Кучми», зокрема УНСОвці, а також представники різних, за словами Володимира Чемериса, громадських організацій як «лівого», так і «правого» спрямування.
 
Довідка Інституту «Республіка»: Київська міськрада 14 червня 2007-го року відмовила у продовженні терміну дії договору оренди Інституту «Республіка» на приміщення за адресою Антоновича 12-б, яке ця громадська організація орендувала вже більше ніж 10 років і навіть за часів Кучми не вдалося відібрати у неї право на оренду. Але ще перед тим Київрада передала це приміщення у оренду народному депутату Грицаку – на пільгових умовах і без належного у таких випадках конкурсу. «Республіка» дізналася про ці рішення лише у грудні 2007-го через те, що у Київраді існує спеціальне рішення про оприлюднення рішень міськради, які стосуються фізичних осіб. Побачивши у такому стані речей пряме порушення Закону України «Про оренду», представники «Республіки» подали позов до суду про скасування згаданих рішень Київради. Інститут «Республіка» зняв 2003-го року документальний фільм «Обличчя протесту» про соціальні причини акції «Україна без Кучми», який транслювали Перший національний і 5-й канал, і був ініціатором створення Комісії з журналістської етики.
 
10 грудня 2007-го року Українська Гельсинська спілка з прав людини присудила депутатові Грицаку антипремію «Будяк року» за систематичні порушення прав людини.  
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду