УКФ змінив порядок підтримки проєктів після секвестру бюджету

УКФ змінив порядок підтримки проєктів після секвестру бюджету

15:55,
25 Квітня 2020
2940

УКФ змінив порядок підтримки проєктів після секвестру бюджету

15:55,
25 Квітня 2020
2940
УКФ змінив порядок підтримки проєктів після секвестру бюджету
УКФ змінив порядок підтримки проєктів після секвестру бюджету
Бюджет Українського культурного фонду скоротили зі 697 млн грн до 400,86 млн грн. На реалізацію проектів, таким чином, зі 462 млн грн залишилось 334,37 млн грн.

Про це йдеться на сайті УКФ.

Через скорочення бюджету та ризики у зв'язку з поширенням коронавірусу Наглядова Рада фонду ухвалила такий підхід до фінансування проєктів у 2020 році:

  • не підтримувати проєкти та окремі статті видатків у проєктах, що націлені на участь в міжнародних подіях, міжнародну мобільність, у зв'язку із підвищеним ризиком невиконання таких проектів через відсутність транспортного сполучення між країнами та відсутність остаточних рішень більшості країн щодо припинення обмежень пересування;
  • проєкти (або окремі статті видатків у проектах), основним результатом яких є проведення різноманітних заходів та подій, а також проєкти із залученням іноземних учасників, можуть бути профінансовані виключно за умови переведення подій або залучення учасників у онлайн або діджитальні формати. Якщо переформатування буде неможливим, УКФ залишає за собою право не підтримувати такі проекти;
  • якщо до переговорних процедур запрошено кілька проєктів від одного заявника, надати фінансування лише одному з них (на вибір заявника) або скоротити бюджети усіх поданих проектів на 35%;
  • скоротити бюджет кожного проєкту, запрошеного на переговорні процедури, щонайменше на 10%. Це дозволить профінансувати приблизно 348 проектів, з урахуванням сплати податків на ФОП.

Нагадаємо, 13 квітня Верховна Рада на позачерговому засіданні ухвалила зміни до закону «Про державний бюджет на 2020 рік». Зміни до бюджету передбачають, серед іншого, скорочення видатків за бюджетними програмами Міністерства культури та інформаційної політики і підпорядкованих йому Державного агентства з питань кіно та Державного комітету телебачення і радіомовлення.

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду