cs.detector.media
30.01.2014 12:44
Колесніченко хоче зобов’язати громадські організації та ЗМІ оприлюднювати інформацію про фінансування з-за кордону
Колесніченко хоче зобов’язати громадські організації та ЗМІ оприлюднювати інформацію про фінансування з-за кордону

Сайт Верховної Ради оприлюднив текст законопроекту «Про організації, які отримують фінансування з-за кордону» (№4041) депутата від Партії регіонів Вадима Колесніченка.

 

Нагадаємо, це проект був зареєстрований у парламенті 28 січня.

 

Нова законодавча ініціатива пана Колесніченка передбачає створення реєстру некомерційних організацій, які фінансуються з-за кордону.

 

За новим законопроектом, громадські об'єднання, які отримують фінансову підтримку з-за кордону, зобов'язані подавати та оприлюднювати щорічні звіти про діяльність та фінансовий звіт до Міністерства юстиції України.

 

Також громадські об'єднання і ЗМІ мають оприлюднювати інформацію про обсяги фінансування, отриманого з-за кордону.

 

«Громадські об'єднання та засоби масової інформації зобов'язані оприлюднювати інформацію про їхні місцезнаходження, поштову адресу, номери засобів зв'язку, адреси офіційного веб-сайту та електронної пошти, основні завдання та напрями діяльності, керівні органи та їх персональний склад, обсяг фінансових ресурсів та цілі їх витрачання, з обов'язковою вказівкою загального об'єму фінансування, отриманого з-за кордону за попередні півріччя», - йдеться у 5 пункті, яким депутат пропонує доповнити статтю 15 чинної редакції закону «Про доступ до публічної інформації».

 

Нагадаємо, попередня законодавча ініціатива Вадима Колесніченка Закон «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян» (№3879) посилював регулювання діяльності громадських організацій в Україні. Цей закон вносив  зміни до закону «Про громадські об'єднання» - зокрема, вводилось поняття «громадське об'єднання, що виконує функції іноземного агента».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 28 січня Верховна Рада на своєму позачерговому засіданні визнала такими, що втратили чинність , 9 з 12 законів, ухвалених парламентом 16 січня. За це рішення проголосував 361 депутат. Також у цей день, парламент підтримав законопроект №4038  «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за заперечення чи виправдання злочинів фашизму», який встановлює кримінальну відповідальність за публічне виправдання фашизму.

 

«Детектор медіа»

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status