cs.detector.media
03.04.2008 18:32
4 квітня пройде прес-конференція, присвячена Всесвітній зустрічі активістів демократії (6 квітня, в Києві)

Всесвітня зустріч активістів демократії відкривається 6 квітня в Києві

Прес-конференція з нагоди відкриття відбудеться у п’ятницю, 4 квітня

 

Як повідомляють організатори, на відкритті П’ятої Асамблеї Всесвітнього руху за демократію запрошено виступити Президента України Віктора Ющенка – в неділю, 6 квітня, о 16:30 в Українському Домі (Київ). Захід, який відбудеться 6 – 9 квітня, має зібрати понад 500 демократичних активістів, практиків та вчених із більш ніж 100 країн. Учасники обміняються досвідом і стратегіями поширення демократії в усьому світі.

 

Підтвердили свій виступ на відкритті колишній президент Перу Алехандро Толедо, Маїна Кіаї, голова Національної комісії з прав людини в Кенії, та журналістка Мирослава Ґонґадзе, засновниця фундації Ґонґадзе в Україні. Крім того, Святослав Вакарчук, фронтмен гурту “Океан Ельзи” і народний депутат України, візьме участь в роботі Асамблеї, а Вадим Красноокий, лідер іншого популярного гурту Mad Heads XL, здійснить благочинний виступ на закритті – на підтримку Асамблеї і для популяризації демократії.

 

Прес-конференцію, яка розкриє завдання і програму Асамблеї, буде проведено о 12:30 у п’ятницю, 4 квітня, в інформаційній агенції УНІАН у Києві. З журналістами спілкуватимуться Арт Кауфман, директор Секретаріату Всесвітнього руху за демократію, та Інна Підлуська, член Керівного комітету Всесвітнього руху за демократію від України та виконавчий директор київської громадської організації Фонд “Європа ХХІ”, яка слугує місцевим партнером Всесвітнього руху. До них також приєднається Вадим Красноокий.

 

«Щоб демократія працювала: від принципів до втілення» – такпозиціонують тему нинішньої Асамблеї (заходи відбуваються раз на два роки). Учасникам мають заппропонувати широке коло семінарів, що дозволять зосередитися «як на глобальних, так і на регіональних викликах для розвитку та захисту демократії». Семінари повинні виробити практичні рекомендації та ініціативи і допомогти учасникам вибудувати та посилити міжнародні мережі, що поліпшать їхню роботу після Асамблеї. Жодних декларацій чи політичних заяв не заплановано.

 

Повна програма Асамблеї доступна он-лайн.

 

Започаткований у 1999 році, аби “посилити демократію там, де вона слабка, реформувати і надихнути демократію і там, де вона є тривалою, і підтримати демократичні групи в країнах, які ще не вступили в процес демократичної трансформації”, Всесвітній рух є глобальною мережею, яка регулярно проводить зустрічі з метою обміну ідеями та досвідом і застосовує нові інформаційні технології, щоб заохочувати співпрацю між демократами з усього світу. На чолі Руху стоїть Керівний комітет, що складається з найпомітніших активістів, а Національний фонд підтримки демократії (Вашингтон, США) слугує як його Секретаріат.

 

Контактні особи: Джейн Райлі Джейкобсен (+1 (202) 378-9700 або jane@ned.org, США)

Тетяна Азарова (+3 8 063 245 37 74 або t.simple.group@gmail.com, Україна)

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status