cs.detector.media
Анна Єгорова
«ЗМІ для змін»
01.04.2024 15:32
15 волонтерам вручили другу Всеукраїнську зоозахисну премію
15 волонтерам вручили другу Всеукраїнську зоозахисну премію
Номінувати можна було працівників громадських організацій та притулків, ветеринарів та інших зооактивістів. Загалом подали 1206 заявок.

Всеукраїнський гуманістичний рух UAnimals та міжфракційне об’єднання «Гуманна країна» вручили другу Всеукраїнську зоозахисну премію, повідомили організатори пресрелізом.

Всеукраїнську зоозахисну премію цьогоріч отримали:

Олеся Леонова

Масі Найєм вручає відзнаку Марії Вронській

Віктор Шельвінський

Церемонія нагородження в Києві

Церемонія нагородження в Києві

Церемонія нагородження в Києві

15-ку лауреатів визначило експертне журі премії: засновник Всеукраїнського гуманістичного руху UAnimals та військовослужбовець Олександр Тодорчук, співголова «Гуманної країни» Юлія Овчинникова, засновник ГО «Зоопатруль Україна» Дмитро Ревнюк, очільниця ГО «Кожна Тварина» Тамара Х’юман, президентка Асоціації зоозахисних організацій Марина Суркова, політикиня Партії захисту тварин Інес Костич (Нідерланди), менеджерка Міжнародної ради з реабілітації дикої природи Мередіт Вітні (США), політикиня і зоозахисниця Ребекка ле Муан (Швеція), директорка відділу з порятунку тварин під час ліквідації наслідків глобальних стихійних лих Келі Донітан (США), головний виконавчий директор Eurogroup for Animals Рейнеке Хамелеєрс (Бельгія) та співзасновниця Marine Connection та Chair of Dolphinaria-Free Марго Додс (Велика Британія).

«Премія — це спосіб зробити героїчних без перебільшення людей упізнаванішими, привернути до них та їхньої роботи увагу та підтримку. Іноді це чи не єдине визнання їхньої титанічної щоденної праці. Ми мріємо, щоб такого визнання у суспільстві ставало все більше: щоб медіа розповідали історії порятунку тварин, а волонтери частіше відчували вдячність та підтримку пожертвами та діями», — сказав засновник Всеукраїнського гуманістичного руху Uanimals і військовий Олександр Тодорчук.

Нагадаємо, першу Всеукраїнську зоозахисну премію вручили в лютому 2023 року. Нагородили 20 зоозахисників, які рятують життя тварин в Україні під час війни.

Нагадаємо, також рух UAnimals започаткував премію для авторів книжок, які вчать дітей дбайливого ставлення до тварин. Переможниць нагородили в грудні 2023 року.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що зоозахисники UAnimals запустили платформу донорства крові для тварин.

Також ми писали про те, що Megogo та UAnimals започаткували благодійну ініціативу для допомоги диким тваринам.

На титульному фото — Церемонія нагородження в Києві. Фото: UAnimals

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status