cs.detector.media
Валерія Буняк
«ЗМІ для змін»
10.09.2023 15:34
Внаслідок російського обстрілу на Донеччині загинули двоє іноземних волонтерів
Внаслідок російського обстрілу на Донеччині загинули двоє іноземних волонтерів
Російські окупанти обстріляли автомобіль гуманітарної організації «Road to Relief», який їхав у місто Іванівське. Канадський волонтер Ентоні «Тонко» Ігнат та іспанська волонтерка і директорка організації Емма Ігуаль загинули, ще двоє волонтерів перебувають під наглядом лікарів.

9 вересня на Донеччині російські окупанти обстріляли автомобіль гуманітарної організації «Road to Relief», який їхав зі Слов'янська в бік Бахмута. Внаслідок ворожої атаки загинули канадський волонтер Ентоні «Тонко» Ігнат та іспанська волонтерка і директорка організації Емма Ігуаль. Про це повідомила команда Road to Relief в інстаграмі, а також написало іспанське видання El Mundo.

За інформацією гуманітарної організації, четверо волонтерів виїхали на завдання, щоб дізнатися, чого потребують цивільні в місті Іванівське, яке нещодавно потрапило під ворожий удар.

«По дорозі від Часового Яру їхню машину обстріляли росіяни. Від прямого удару автомобіль перекинувся та загорівся. У машині перебували німецький медичний волонтер Рубен Мавік, шведський волонтер Йохан Матіас Тир, канадський волонтер Ентоні "Тонко" Ігнат та іспанська волонтерка і директорка Road to Relief Емма Ігуаль»,  ідеться в повідомленні Road to Relief.

View this post on Instagram

A post shared by Road to Relief (@road2relief_ua)

Рубен і Йохан зазнали важких осколкових поранень та опіків, але зараз їхній стан стабільний, вони перебувають під наглядом медиків в окремих лікарнях. Спершу команда Road to Relief підтвердила, що Ентоні Ігнат загинув, тоді як стан Емми був невідомий.

Кілька годин потому іспанська влада підтвердила загибель в Україні 32-річної волонтерки. У МЗС країни відзначили, що чекають «завіреного підтвердження від української влади».

Гуманітарна організація «Road to Relief» була заснована у березні минулого року. В інстаграмі команда зауважує, що вже протягом 18 місяців повномасштабної війни Росії проти України вони оцінюють потреби місцевих жителів у прифронтових зонах,  забезпечують їх гуманітарною допомогою та здійснюють евакуації.

На фото — волонтерка Емма Ігуаль

Фото: Road to Relief / інстаграм

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status