cs.detector.media
29.08.2023 14:51
30 серпня — акція «Голоси / Voices» на підтримку цивільних заручників Росії
30 серпня — акція «Голоси / Voices» на підтримку цивільних заручників Росії
Центр громадянських свобод вимагає звільнити цивільних заручників «без умов та обмінів».

У Міжнародний день насильницьких зникнень Центр громадянських свобод проведе акцію біля Міністерства закордонних справ у Києві на підтримку цивільних ув’язнених «Голоси / Voices».

«Нас просто викрали прямо з батьківської хати», «їх дратувало все, навіть те, що ти відповідаєш на їхні запитання, особливо, коли ти говорив українською мовою», «одного разу, коли вони розбили мені голову,  то вони намазали мені клеєм ПВА ту рану», «погрози та психологічний тиск зі словами “ми тебе спалимо живцем”», — це спогади реальних людей, яким вдалося вирватися з насильницького утримання росіянами.

У межах акції відбудеться зустріч із рідними цивільних, яких утримує Росія, перформанс від команди Actors For Future, де актори покажуть, у яких умовах утримують цивільних, презентація брошури з 50 історіями цивільних ув’язнених, створеної в межах ініціативи Prisoners Voice.

Деталі акції:

Довідково: 

Для ЗМІ: Акредитація за лінком. Якщо вас зацікавила тематика та історії цивільних ув’язнених і необхідні фахові коментарі, то просимо звертатися до комунікаційниці Центру громадянських свобод: Анна Трушова — anna.trushova@ccl.org.ua +380980883622 (Telegram, WhatsApp).

Ілюстрація: Валерія Дахович

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status