cs.detector.media
14.08.2023 16:52
В Україні обрали новий склад Громадської ради доброчесності, яка братиме участь у формуванні суддівського корпусу
В Україні обрали новий склад Громадської ради доброчесності, яка братиме участь у формуванні суддівського корпусу
Серед двадцяти членів ГРД — четверо журналістів.

У понеділок, 14 серпня, на зборах представників профільних громадських об’єднань обрали новий склад Громадської ради доброчесності, яка допоможе оновленій Вищій кваліфікаційній комісії  з оцінкою доброчесності суддів. Про це повідомила Фундація DeJure.

До нинішнього, вже третього, складу ГРД увійшли фахівці різного профілю: адвокати, журналісти, правозахисники та інші представники громадських організацій, які роками сприяють реформам у сферах правосуддя та антикорупції. «Це сильний і спроможний склад, як і потрібно в умовах, коли ВККС має закінчити кваліфоцінювання майже двох тисяч суддів та відібрати приблизно 700 суддів на вакантні посади в апеляційних судах. Сподіваємося на взаємне розуміння та співпрацю нової ГРД з Вищою кваліфкомісією суддів. А також дякуємо ВККС за сприяння сьогоднішніх зборів», — наголосили в Фундації DeJure. 

Повний перелік членів нової ГРД:

Серед запасних членів ГРД, які будуть задіяні в разі виходу зі складу основних обраних, — голова правління ГО «Громадське радіо» Тетяна Курманова, директорка Львівського центру медіації Ганна Лиско та членкиня правління Львівського центру медіації Світлана Ільницька.

Громадська рада доброчесності — незалежний громадський орган, який з 2016 року слідкує за доброчесністю кандидатів на посаду судді. ГРД допомагає Вищій кваліфікаційній комісії суддів України оцінювати, наскільки судді чи кандидати на посади суддів відповідають вимогам професійної етики. Висновок ГРД щодо невідповідності суддів і кандидатів на посади суддів таким вимогам включатиметься до суддівського досьє.  

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status