cs.detector.media
21.06.2023 15:42
Кампанія Prisoner’s Voice на «Книжковому Арсеналі» розповість історії звільнених із російського полону українок
Кампанія Prisoner’s Voice на «Книжковому Арсеналі» розповість історії звільнених із російського полону українок
Жінок здебільшого викрадали за проукраїнську позицію, волонтерство та громадську активність, пише Центр громадянських свобод.

24 червня в межах XI Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал» у Києві відбудеться подія «Women’s voices», повідомила громадська організація «Центр громадянських свобод». Подію запланували на 11:00–11:45 у Мистецькому арсеналі, (Київ, вул. Лаврська, 10–12).

Учасниці події:

Модеруватиме подію Анастасія Багаліка, радіоведуча, співавторка подкасту «Звільніть наших рідних» на «Громадському радіо».

До правозахисників звернулися родичі та друзі понад 1000 цивільних, яких насильно утримувала чи утримує Росія, 12% з них — це жінки, пише ЦГС. «Відразу після затримання жінок і чоловіків зазвичай тримають разом в підвальних приміщеннях, які непридатні для перебування людей. Часто їх не годують, не дають воду і можливості сходити в туалет», — написали правозахисники.

Зацікавленим історіями представникам/-цям медіа запропонували звернутися до комунікаційниці Центру громадянських свобод Христини Бучковської (096 137 67 99 — телефон, WhatsApp).

Подія організована в рамках кампанії Prisoner’s Voice — ініціативи Центру громадянських свобод, яка з 2014 року працює над звільненням всіх українських політичних в’язнів у Росії, Криму та на Донбасі й цивільних, ув'язнених унаслідок російської агресії. Тоді громадська організація «Центр громадянських свобод» запустила інформаційну кампанію «LetMyPeopleGo», щоб висвітлити політичні переслідування українських громадян у Росії, Криму і на Донбасі.

У 2018 році, коли український кінорежисер і політв’язень Олег Сенцов оголосив голодування, ЦГС запустив міжнародну ініціативу SaveOlegSentsov. Після звільнення з в’язниці та повернення з Росії Олега Сенцова в 2019 році ініціативу перейменували на PrisonersVoice. У 2022 році після 24 лютого ініціатива почала допомагати цивільним, ув’язненим внаслідок російської агресії.

Нагадаємо, «Детектор медіа» розповідав про кампанію з написання поштівок політв’язням, яка відбулася під час Х Книжкового Арсеналу в Києві.

«Детектор медіа» також писав, що фестиваль «Книжковий Арсенал» проходитиме з 22 до 25 червняMegogo безкоштовно транслюватиме події «Книжкового Арсеналу».

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status