cs.detector.media
Валерія Буняк
21.05.2023 10:59
«КримSOS» влаштовує благодійний показ та обговорення фільму «1944. Крим. Депортація»
«КримSOS» влаштовує благодійний показ та обговорення фільму «1944. Крим. Депортація»
Зібрані на заході кошти використають для закупівлі запасних батарей для 251-ї окремої бригади територіальної оборони ЗСУ.

У Києві 22 травня о 18:00 відбудеться благодійний показ та обговорення фільму «1944. Крим. Депортація» у Squat 17b, що на вулиці Терещенківській, 17-Б. Зібрані на заході кошти підуть на запасні батареї для 251-ї окремої бригади територіальної оборони ЗСУ. Про це повідомив організатор заходу — ГО «КримSOS». 

Вперше документальну стрічку «1944. Крим. Депортація» в Україні презентували 17 травня 2019 року. Фільм також показали на міжнародній арені в межах «Beyond the Borders» International Documentary Festival у Греції.

Стрічка розповідає особисті історії очевидців про депортацію кримськотатарського народу з Криму в 1944 році. Кримські татари діляться спогадами про дні депортації, «товарняĸи», перші роки заслання, ĸоли люди тисячами вмирали від голоду і хвороб, про те, яĸ їм самим вдалося вижити в цих нелюдських умовах.

Режисерами фільму є Фатіма Осман та Юнус Паша. Над сценарієм працювала Мавілє Халіл.

Після перегляду фільму глядачі зможуть поговорити про те, чому депортація кримських татар є геноцидом та як вона вплинула на майбутнє кримськотатарського народу.

В обговоренні фільму також візьмуть участь сценаристка Мавілє Халіл та аналітик «КримSOS» Євгеній Ярошенко.

Нагадаємо, 18 травня, в День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу, у Києві пройшов захід «Пам’ятаємо історію — повертаємо територію», під час якого представники громадських організацій, державних установ та всі небайдужі до трагічної долі кримських татар обговорили питання переслідувань народу, а також майбутнього Кримського півострова. 

Афіша: «КримSOS»

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status