cs.detector.media
19.05.2023 21:50
Команда «100% Життя» створила образ переможниці ВІЛ/СНІДу за допомогою штучного інтелекту
Команда «100% Життя» створила образ переможниці ВІЛ/СНІДу за допомогою штучного інтелекту
За тридцять три роки української незалежності СНІД забрав життя більше 50 тисяч українців, а тисячі ВІЛ-позитивних українців борються за життя. Мета кампанії — підтримати їх.

До дня пам’яті померлих від СНІДу (у 2023 році — 21 травня) в рамках кампанії «Перемога в кожній клітині» благодійна організація «100% Життя» створила символічний портрет ВІЛ-переможців — людей, які борються та перемагають хворобу, повідомила пресслужба організації.

«Штучний інтелект на основі 772 унікальних фото команди "100% Життя" згенерував узагальнений образ. Вийшов образ "Вікторія, яка перемагає епідемію СНІДу", сумарно "намальований" близько 3-а тисячами світлин. Штучний інтелект обрав саме жіночий образ, оскільки кількість жіночих світлин була набагато більшою, аніж чоловічих — тисячі жінок працюють у медичні системі та пацієнтських організаціях України з боротьби із ВІЛ/СНІДом», — розповів Дмитро Шерембей, голова координаційної ради БО «100% Життя».

Дмитро Шерембей

Фото, з яких складено образ, можна роздивитись онлайн, завантаживши повнорозмірний портрет за посиланням.

«Вікторія, яка перемагає епідемію СНІДу»

У  «100% Життя» зазначили, що повномасштабна війна значно ускладнила надання допомоги щодо ВІЛ/СНІДу. Попри це «100% Життя» продовжує програми, мотивує людей тестуватися на ВІЛ, долучатися до роботи та лікування, забезпечувати терапією українців ВІЛ+ на підконтрольних територіях і біженців за кордоном.

За даними організації, щодня в Україні в середньому реєструється 33 випадки захворювання на ВІЛ (вірус, що вражає імунну систему), дев'ять – на СНІД (комплекс захворювань, які виникають через поширення в організмі вірусу імунодефіциту). На початок 2023 року 121 189 людей отримували лікування.

Фото: пресслужба БО «100% Життя»

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status